Recept: Bravčová panenka s bylinkovou omáčkou
Kúzlite v kuchyni s bylinkami!
Bravčová panenka s bylinkovou omáčkou
200 g bravčovej panenky
150 g zemiakov
200 ml smotany na varenie
kôpor
rozmarín
tymián
cesnak
pažítka
50 g masla
Umytú bravčovú panenku osolíme, nakrájame 3 kusy (hrubšie), nožom zľahka naklepeme, vložíme do panvice na rozpálené maslo, opečieme zo všetkých strán. Takto opečenú bravčovú panenku vyberieme a do výpeku prilejeme smotanu na varenie, pridáme nasekané bylinky, dochutíme cesnakom a krátko podusíme. Panenku podávame s varenými zemiakmi, prelejeme bylinkovou omáčkou a ozdobíme čerstvým kôprom.
Text: Bohuš Lehnický pre Pravdu
Foto: hotel Tatra