Presunúť na hlavný obsah

Recept: Bravčová panenka s bylinkovou omáčkou

Recepty

Kúzlite v kuchyni s bylinkami!

Bravčová panenka s bylinkovou omáčkou

200 g bravčovej panenky

150 g zemiakov

200 ml smotany na varenie

kôpor

rozmarín

tymián

cesnak

pažítka

50 g masla

Umytú bravčovú panenku osolíme, nakrájame 3 kusy (hrubšie), nožom zľahka naklepeme, vložíme do panvice na rozpálené maslo, opečieme zo všetkých strán. Takto opečenú bravčovú panenku vyberieme a do výpeku prilejeme smotanu na varenie, pridáme nasekané bylinky, dochutíme cesnakom a krátko podusíme. Panenku podávame s varenými zemiakmi, prelejeme bylinkovou omáčkou a ozdobíme čerstvým kôprom.

Text: Bohuš Lehnický pre Pravdu
Foto: hotel Tatra