Chute Latinskej Ameriky - Totopos
S Čechom Jakubom Reimitzom tentoraz varil Mexičan Aldo Soto López. Vyskúšajte ich recepty.
Totopos (tortillové čipsy s 3 omáčkami)
Guacamole
2 avokáda – olúpané bez kôstky
1 rajčina nakrájaná nadrobno
1 malá cibuľa nakrájaná najemno
pol zväzku nasekaného čerstvého koriandra
soľ a korenie podľa chuti
čerstvá šťava z 2 limetiek
1 paprička Serrano Chile – jemne nasekaná
Avokádo roztlačíme metličkou a zmiešame s ostatnými ingredienciami.
Salsa Mexicana
3 nakrájané rajčiny
1 nakrájaná cibuľa
čerstvá šťava z 1 limetky
soľ a korenie podľa chuti
pol zväzku nasekaného čerstvého koriandra
Všetky ingrediencie zmiešame a dochutíme soľou a korením.
Salsa X-Nipec
1 malá nasekaná červená cibuľa
1 nasekaná habanero čili paprička
čerstvá šťava z 1 limetky
soľ a korenie podľa chuti
pol zväzku nasekaného čerstvého koriandra
Všetky ingrediencie zmiešame a dochutíme soľou a korením. Pred podávaním necháme aspoň 2 hodiny marinovať.
Text: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Foto: SHUTTERSTOCK