Presunúť na hlavný obsah

Chute Latinskej Ameriky - Totopos

Recepty

S Čechom Jakubom Reimitzom tentoraz varil Mexičan Aldo Soto López. Vyskúšajte ich recepty.

Totopos (tortillové čipsy s 3 omáčkami)


Guacamole
2 avokáda – olúpané bez kôstky
1 rajčina nakrájaná nadrobno
1 malá cibuľa nakrájaná najemno
pol zväzku nasekaného čerstvého koriandra
soľ a korenie podľa chuti
čerstvá šťava z 2 limetiek
1 paprička Serrano Chile – jemne nasekaná

Avokádo roztlačíme metličkou a zmiešame s ostatnými ingredienciami.

Salsa Mexicana
3 nakrájané rajčiny
1 nakrájaná cibuľa
čerstvá šťava z 1 limetky
soľ a korenie podľa chuti
pol zväzku nasekaného čerstvého koriandra

Všetky ingrediencie zmiešame a dochutíme soľou a korením.

Salsa X-Nipec
1 malá nasekaná červená cibuľa
1 nasekaná habanero čili paprička
čerstvá šťava z 1 limetky
soľ a korenie podľa chuti
pol zväzku nasekaného čerstvého koriandra

Všetky ingrediencie zmiešame a dochutíme soľou a korením. Pred podávaním necháme aspoň 2 hodiny marinovať.

Text: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Foto: SHUTTERSTOCK