Vianočné pečenie: Rezy podľa majstra Sachera
Rakúsku špecialitu asi nezopakujete, ale tento domáci pokus stojí za tú chuť!
Príprava: 15 minút
Obťažnosť: 2
Pre 10 osôb potrebujeme:
280 g práškového cukru
110 g hladkej múky
60 g hrubej múky
7 bielkov
10 žĺtkov
115 ml oleja
80 g kakaa
200 g džemu
marcipánová hmota na potiahnutie
Postup:
1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme múku, kakao, olej a vmiešame z bielkov vyšľahaný sneh.
2. Vylejeme na papier na pečenie a pečieme pomaly 60 minút. Po upečení a vychladnutí rozrežeme na trikrát a potierame džemom, opakujeme s ďalšou vrstvou.
3. Povrch potiahneme marcipánovou hmotou.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text a foto: magazín Varecha