Veža z knedlí vo vajíčku - to musíte vyskúšať!
Nenáročné, lacné a jednoduché jedlo, ktoré pripomenie kuchyne našich starých mám.
Veža z knedlí vo vajíčku
Potrebujete:
- 8 hrubších krajcov kysnutej knedle
- 6 vajec
- 4 tenké plátky oravskej slaniny
- 2 párky
- 250 g ľadového šalátu
- 12 cherry paradajok
- 100 g prepusteného masla
- 1/2 citróna
- 1/2 kl olivového oleja
- 2 g soli
Postup:
1. Knedle obalíme v rozšľahaných vajciach a na masle opečieme do zlata. Na druhej panvici opečieme plátky slaniny a pozdĺžne prekrojené párky.
2. Medzitým nakrájame ľadový šalát, pokvapkáme ho citrónom, olivovým olejom a ochutíme troškou soli. Na panvici, kde sme robili slaninu a párky, urobíme volské oká (1 ks na porciu).
3. Na tanier kladieme knedľu, slaninu, knedľu, volské oko a párok. Vedľa toho uložíme šalát a cherry paradajky.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text pripravil: Bohuš Lenický pre Varechu, prílohu denníka Pravda
Recepty pripravil: Miroslav Milučký, šéfkuchár hotela Gálik vo Veľkých Karloviciach a člen Gourmet klubu SK
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu