Bleskové a mimoriadne chutné tiramisu
Výber najlepších receptov, ktoré markizácke moderátorky - Adriana Poláková, Janka Hospodárová, Lenka Šóošová - pripravovali podľa diváckych námetov v Teleráne. Recepty sú veľmi jednoduché, nepotrebujete nijaké mimoriadne kuchárske skúsenosti. Knihu dopĺňajú farebné fotografie z prípravy jedál.
Suroviny:
- 2 balenia podlhovastých piškót
- 150 ml silného espressa
- 2 smotany na šľahanie
- 2 Bánovecké nátierky (bez príchute)
- 5 – 6 lyžíc práškového cukru (podľa chuti)
- kakao na posypanie
Postup:
Dno tortovej formy vyložíme piškótami zľahka namočenými v espresse (medzery vyplníme polámanými piškótami). Do nádoby na šľahanie dáme smotany, nátierky a cukor a elektrickým šľahačom vyšľaháme tuhý krém. Polovicu krému rozotrieme na pripravené piškóty, na to naukladáme druhú vrstvu zľahka navlhčených piškót a navrch do hladka rozotrieme zvyšný krém. Napokon povrch tiramisu jemne posypeme kakaom, dáme na pár hodín do chladničky, potom nakrájame a podávame.