Presunúť na hlavný obsah

Bleskové a mimoriadne chutné tiramisu

Recepty

Výber najlepších receptov, ktoré markizácke moderátorky - Adriana Poláková, Janka Hospodárová, Lenka Šóošová - pripravovali podľa diváckych námetov v Teleráne. Recepty sú veľmi jednoduché, nepotrebujete nijaké mimoriadne kuchárske skúsenosti. Knihu dopĺňajú farebné fotografie z prípravy jedál.

 

Suroviny:

  • 2 balenia podlhovastých piškót 
  • 150 ml silného espressa
  • 2 smotany na šľahanie 
  • 2 Bánovecké nátierky (bez príchute)
  • 5 – 6 lyžíc práškového cukru (podľa chuti)
  • kakao na posypanie
 

Postup: 

Dno tortovej formy vyložíme piškótami zľahka namočenými v espresse (medzery vyplníme polámanými piškótami). Do nádoby na šľahanie dáme smotany, nátierky a cukor a elektrickým šľahačom vyšľaháme tuhý krém. Polovicu krému rozotrieme na pripravené piškóty, na to naukladáme druhú vrstvu zľahka navlhčených piškót a navrch do hladka rozotrieme zvyšný krém. Napokon povrch tiramisu jemne posypeme kakaom, dáme na pár hodín do chladničky, potom nakrájame a podávame.

Ďalšie recepty nájdete v knihe Pečieme s Teleránom.