Presunúť na hlavný obsah

ČOKOLÁDA AMEDEI AKO DOPLNOK KVALITNÝCH VÍN

Lifestyle

Dobrú čokoládu si môžete vychutnať nielen samostatne, ale i s likérmi, odrodovými vínami a čajmi. Kombinácia vybraných druhov čokolád Amedei s kvalitným alkoholom je potešenie, ktorému neodolá nikto na svete. V ústach sa ľahká chuť, ktorú zanechá kakaové maslo mieša s aromatickými zákutiami likéru alebo čaju, čo vytvára chuťové kombinácie, ktoré sa navzájom podporujú a vytvárajú dokonalú harmóniu. FEMINITY vám ponúka niekoľko rád, aký alkohol si vybrať k rôznym druhom čokolády.

Značku svetoznámych čokolád Amedei založili v roku 1990 súrodenci Alessia a Cecilie Tessieriovci a ich matka Ida. Kakao do toskánskej Pontedery prichádza zo všetkých kútov sveta ako Jamajka, Venezuela, Trinidad a špecialisti z továrne na čokoládu si sami kontrolujú kvalitu kakaových bôbov. Výsledné produkty sa stali doslova kultovými medzi odborníkmi na kvalitné čokoládové produkty, ale i medzi špecialistami na víno a jedlo, šéfkuchármi a známymi osobnosťami. Ak si chcete dopriať ešte viac luxusnej chuti, skombinujte čokoládu s kvalitným vínom alebo likérom. K čokoláde Toscano Bar White Chocolate/pistachios sa najlepšie hodí Freixenet, Malvasia dulce, 2001, k Toscano Blond Gewüerztraminer Alsace a Late Harvest. Toscano Red a Tavoletta 63% si vychutnáte s menej aromatickým bobuľovým výberom. Čokoláda Tavoletta 70% je najlepšia s lahodným fortifikovaným červeným vínom, k 3 putňovému tokajskému si dajte niekoľko kúskov lahodnej Chuao. Perla medzi produktmi spoločnosti, čokoláda Amedei „9“ je ideálnou spoločníčkou k poháru červeného. K prírodne sladkým vínam alebo odrodovému portskému sa hodí Amedei Toscano Black 70%, zrelé muškáty a sherry si zas zaslúžia jemnú Amedei Toscano Black 66% alebo Amedei Toscano Black 63%. Portské a medovina sú vhodné k Amedei Toscano Brown, Amedei Venezuela dostane iný rozmer vďaka 10 alebo 20 ročnému Tawny Ports alebo sedemročnému Baillyes. Kvalitný koňak a whisky si vychutnáte spolu s Amedei Trinidad. Čokoláda pochádzajúca z Grenady si žiada prírodne sladké vína Banyuls, zrelé Kirch, rubínové portské alebo Pére Magliolre Calvados. Milovníci rumu si prídu na svoje pri Amedei Jamaica, ku ktorej si môžu dať kvalitný jamajský rum či odrodové Barcelo. Na výnimočné chvíle s pohárom polosladkého šampanského sa hodia čokolády Madagascar a Porcelana.