Citrónová bábovka na nedeľu: Svieži dezert, ktorý očarí chuťou aj vizuálom
Ak chcete aj do kuchyne vniesť závan jari, skúste to s touto jednoduchou citrónovou bábovkou. Chutí naozaj skvele a verte, že si ju zamilujete na prvé sústo!
Citrónová bábovka
Ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 200 g cukru
- 1 prášok do pečiva
- 3 vajcia
- 150 g jogurtu
- 100 g masla (roztopeného)
- Šťava a kôra z 1 citróna
Postup:
Rúru rozohrejeme na 180 °C. Formu na bábovku vymastíme a vysypeme múkou. V miske zmiešame vajcia s cukrom, pridáme roztopené maslo, jogurt, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru. K tekutým zložkám postupne pridávame múku s práškom do pečiva. Všetko dobre premiešame, aby nám vzniklo hladké cesto.
Mohlo by vás zaujímať: Privolávanie leta: Ľahké a svieže tiramisu podľa talianskeho receptu
Cesto nalejeme do formy a pečieme 30-40 minút. Po vychladnutí môžeme posypať práškovým cukrom alebo pridať citrónovú glazúru. Dobrú chuť!