Presunúť na hlavný obsah

Tuniakový tatarák s bruschettou: Ideálny recept nielen pre návštevu

Recepty

Pripravte si jednoduchú a chutnú večeru, ktorá vám nezaberie veľa času. Pokiaľ máte radi ryby, toto je niečo pre vás.

Ingrediencie na tuniakový tatarák:

  • 200 g čerstvého tuniaka 
  • 1 malá červená cibuľa
  • 1 avokádo
  • 1 lyžica kapary
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
  • 1 lyžička horčice
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky (koriander alebo bazalka) na ozdobu

Ingrediencie na bruschettu:

  • 1 ciabatta
  • 2-3 stredne veľké paradajky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica olivového oleja

Postup:

Tuniaka nakrájajte na malé kocky. Cibuľu nakrájajte nadrobno. Avokádo olúpte, odstráňte kôstku a nakrájajte na malé kocky tiež. V miske zmiešajte tuniaka, cibuľu, avokádo, kapary, sójovú omáčku, citrónovú šťavu a olivový olej. Ak máte radi jemne pikantnú chuť, pridajte aj trochu horčice.

Osoľte a okoreňte. Nechajte chvíľu odležať v chladničke a pripravte bruschetty. Ciabattu nakrájajte na tenké plátky. Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a opečte z oboch strán do zlatista a chrumkava. Paradajky nakrájajte na malé kocky, cesnak rozkrojte na polovicu a jemne potrite bruschettky, aby sa uvoľnila jeho chuť.

Mohlo by vás zaujímať: Recept na domácu zmrzlinu: Dve základné ingrediencie, k tomu pár kvapiek citróna a vaše obľúbené ovocie

Do misky pridajte paradajky, olivový olej, nasekanú bazalku, soľ a korenie. Dobre premiešajte. Následne naservírujte tatarák. Dobrú chuť!