Tuniakový tatarák s bruschettou: Ideálny recept nielen pre návštevu
Pripravte si jednoduchú a chutnú večeru, ktorá vám nezaberie veľa času. Pokiaľ máte radi ryby, toto je niečo pre vás.
Ingrediencie na tuniakový tatarák:
- 200 g čerstvého tuniaka
- 1 malá červená cibuľa
- 1 avokádo
- 1 lyžica kapary
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
- 1 lyžička horčice
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvé bylinky (koriander alebo bazalka) na ozdobu
Ingrediencie na bruschettu:
- 1 ciabatta
- 2-3 stredne veľké paradajky
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica olivového oleja
Postup:
Tuniaka nakrájajte na malé kocky. Cibuľu nakrájajte nadrobno. Avokádo olúpte, odstráňte kôstku a nakrájajte na malé kocky tiež. V miske zmiešajte tuniaka, cibuľu, avokádo, kapary, sójovú omáčku, citrónovú šťavu a olivový olej. Ak máte radi jemne pikantnú chuť, pridajte aj trochu horčice.
Osoľte a okoreňte. Nechajte chvíľu odležať v chladničke a pripravte bruschetty. Ciabattu nakrájajte na tenké plátky. Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a opečte z oboch strán do zlatista a chrumkava. Paradajky nakrájajte na malé kocky, cesnak rozkrojte na polovicu a jemne potrite bruschettky, aby sa uvoľnila jeho chuť.
Mohlo by vás zaujímať: Recept na domácu zmrzlinu: Dve základné ingrediencie, k tomu pár kvapiek citróna a vaše obľúbené ovocie
Do misky pridajte paradajky, olivový olej, nasekanú bazalku, soľ a korenie. Dobre premiešajte. Následne naservírujte tatarák. Dobrú chuť!