Čokoládovo-škoricová roláda s mascarpone: Jemný krém a krehké cesto opantajú chuťové poháriky
Sladká, chutná, s jemným krémom, ktorý opantá chuťové poháriky. Presne takou táto roláda je! Pripravte ju svojim známym a očaríte kulinárskym umením.
Ingrediencie na cesto:
- 6 vajec
- 190 g hnedého cukru
- 60 g kakaa
- 1 ČL škorice
- 2 ČL roztopenej čokolády
- maslo na potretie plechu
Ingrediencie na krém:
- 250 g mascarpone
- 100 ml smotany na šľahanie
- 2 polievkové lyžice medu
- 100 g mandarínok
- kakao na posypanie
Postup:
Plech vyložte papierom na pečenie a potrite maslom. Rúru rozohrejte na 220 °C. Bielky vyšľahajte so 120 g cukru na tuhý sneh. Žĺtky spojte so zvyšným cukrom a šľahajte do peny. Do žĺtkovej peny po častiach pridajte tuhý sneh, škoricu, čokoládu a kakao. Zľahka premiešajte. Cesto rozotrite na plech a pečte maximálne 7 minút. Upečený plát nechajte na plechu vychladnúť.
Neprehliadnite: Cookies z domáceho arašidového masla: Tento jednoduchý recept musíte vyskúšať čo najskôr
Medzitým si pripravte tvarohový krém. Vyšľahajte šľahačku do tuha a primiešajte ju k mascarpone, dochuťte medom. Korpus natrite krémom, poukladajte mandarínky a stočte do rolády. Nechajte v chladničke stuhnúť.
Ak vás sladké potešenia inšpirujú, určite oceníte aj niečo slané. Vyskúšajte Rolinhos de chouriço, chrumkavé rolky plnené lahodným chorizom. Sú perfektnou voľbou na rýchle občerstvenie alebo originálny predkrm na stretnutie s priateľmi.