Presunúť na hlavný obsah

Makové linecké: Vianočné potešenie pre chuťové poháriky

Recepty

Skúste si pripraviť krehké linecké koláčiky v novom šate. V makovej verzii chutia neskutočne!

Ingrediencie:

  • 220 g masla
  • 340 g hladkej múky
  • 100 g mletého maku
  • 100g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • kôra z jedného citróna
  • štipka soli
  • na zlepenie obľúbený džem + práškový cukor na posypanie

Postup: 

Zmiešajte maslo nakrájané na kocky spolu so štipkou soli a múkou. Potom pridajte mak, cukor aj vajcia. Premiešajte a vypracujte hladké cesto. To zabaľte do fólie a nechajte v chladničke aspoň na hodinu. Cesto si rozdeľte na tri časti a potom vyvaľkajte na hrúbku cca 4 mm.

Mohlo by vás zaujímať: Sladkosť pre dospelých: Vyskúšajte tento kávovo pekanový koláč v podobe lahodných štvorčekov

Formičkou vykrajuje jednotlivé kúsky, tak aby ste mali vždy spodok aj vrch lineckého koláčika. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov na 8 minút. Upečené linecké nechajte vychladnúť a následne naplňte džemom. Na záver ich posypte práškovým cukrom.