Makové linecké: Vianočné potešenie pre chuťové poháriky
Skúste si pripraviť krehké linecké koláčiky v novom šate. V makovej verzii chutia neskutočne!
Ingrediencie:
- 220 g masla
- 340 g hladkej múky
- 100 g mletého maku
- 100g práškového cukru
- 2 vajcia
- kôra z jedného citróna
- štipka soli
- na zlepenie obľúbený džem + práškový cukor na posypanie
Postup:
Zmiešajte maslo nakrájané na kocky spolu so štipkou soli a múkou. Potom pridajte mak, cukor aj vajcia. Premiešajte a vypracujte hladké cesto. To zabaľte do fólie a nechajte v chladničke aspoň na hodinu. Cesto si rozdeľte na tri časti a potom vyvaľkajte na hrúbku cca 4 mm.
Mohlo by vás zaujímať: Sladkosť pre dospelých: Vyskúšajte tento kávovo pekanový koláč v podobe lahodných štvorčekov
Formičkou vykrajuje jednotlivé kúsky, tak aby ste mali vždy spodok aj vrch lineckého koláčika. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov na 8 minút. Upečené linecké nechajte vychladnúť a následne naplňte džemom. Na záver ich posypte práškovým cukrom.