Polievka z maslovej tekvice a crème fraîche: Pridajte do nej aj štipľavé chilli papričky, ktoré vás zahrejú
Teplá, trocha pikantná tekvicová polievka, ktorá vás o to viac zahreje počas už chladných jesenných, pomaly zimných dní. Na aké ingrediencie nesmiete zabudnúť?
Ingrediencie:
1 maslová tekvica strednej veľkosti, cca 1kg, olúpaná a zbavená semienok
2 PL olivového oleja
1 PL masla
2 stredne veľké cibule nakrájanej nadrobno
1 strúčik cesnaku
2 jemné červené chilli papričky zbavené semienok a nakrájané nadrobno
850 ml horúceho zeleninového vývaru
4 PL crème fraîche
Mohlo by vás zaujímať: Vegánska tekvicová polievka s pikantným pohladením: Chutný recept pre jesenné dni
Postup prípravy:
Rúru predhrejte na 200 stupňov C. Maslovú tekvicu zbavíme jadierok a šupky, nakrájame na malé štvorčeky a vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Posolíme, pokvapkáme trochou olivového oleja a dáme piecť na cca 30 minút kým nie sú jednotlivé tekvicové kúsky mäkké a zlatisté.
Kým sa kúsky maslovej tekvice pečú, vo väčšom hrnci si roztopíme maslo s polievkovou lyžicou olivového oleja. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený strúčik cesnaku s troma štvrtinami chilli papričiek.
Čítajte tiež: Krémová tekvicová polievka je na jeseň ako stvorená
Potom pridáme do hrnca vopred urobený zeleninový vývar, upečené tekvicové kúsky a crème fraîche. Všetko spolu povaríme ešte pár minút, cca 10. Potom všetko v hrnci rozmixujeme dohladka. Následne ešte takto pripravenú polievku dochutíme a podávame so zvyšnými nadrobno nasekanými chilli papričkami.
Neprehliadnite: Krémová tekvicová polievka s feta syrom a chrumkavou slaninkou: Pochutia si aj tí najnáročnejší
Dobrú chuť!