V máji si pochutíte aj bez lepku: Pripravte si dezert podľa Julky
Mesiac lásky je konečne tu, vychutnajte si ho naplno! Aby ste si mohli zamaškrtiť aj v prípade, že sa s lepkom príliš nekamarátite, sympatická Julka Ovšáková, účastníčka známej televíznej súťaže v pečení, pre vás pri príležitosti Medzinárodného dňa celiakie pripravila sladký recept v originálnom podaní.
Cukrárka Julka, ktorá v prvej sérii patrila medzi najmladších účastníkov, sa svojej kulinárskej vášni venuje dodnes a netají sa, že má poriadne maškrtný jazýček. Jej cake pops sú dôkazom, že piecť bez lepku nie je žiadna nuda - a zvládnete si ich pripraviť aj u vás doma. Všetko potrebné, vrátane bezlepkového a bezlaktózového sortimentu značky K-free, nájdete vždy za výhodnú cenu vo vašom Kauflande.
CAKE POPS podľa Julky
Ingrediencie:
bezlepková zmes na pečenie čokoládových muffinov K-free
2 vajcia
170 ml bezlaktózového mlieka
125 ml slnečnicového oleja
150 g mascarpone
pistácie, lyofilizované maliny, pekanové oriešky
čokoláda podľa chuti
Postup:
Do misky si vysypeme zmes na pečenie, pridáme vajcia, mlieko a olej. Dáme na plech a pečieme pri teplote 170 °C približne 25 minút. Po upečení necháme cesto vychladnúť, následne ho namrvíme a premiešame s mascarpone. Z cesta vytvarujeme guľky, do ktorých môžeme primiešať pistácie, lyofilizované maliny, oriešky alebo mrazom sušené ovocie. Pripravené guličky obalíme v čokoláde, posypeme rozdrvenými pistáciami či lyofilizovaným ovocím.
Máme pre vás dobrý tip
Produkty privátnej značky K-free neobsahujú lepok ani laktózu. Vďaka bohatej bezgluténovej ponuke pečiva, cestovín a lahodných zmesí na pečenie, ktoré v Kauflande rozhodne neprehliadnete, zvládnete aj náročnejší recept ľavou zadnou.
- reklamná správa -