Krehké vanilkové rožteky so zázvorom: Klasika, ktorá nesklame
Pripravte si tento rok vanilkové rožteky s jednou ingredienciou navyše. Ak ich doplníte o zázvor, dodáte im skutočne jedinečnú chuť.
Ingrediencie:
- 250 g maslo
- 150 g mleté vlašské orechy
- 100 g práškový cukor
- 300 g hladká múka
- 1 ČL mletého zázvoru
- štipka škorice
Na obaľovanie 6 lyžíc práškového cukru a 3 kusy vanilkového cukru.
Postup:
Zo všetkých surovín vypracujeme hladké kompaktné cesto. Dajte si pozor na to, aby bolo maslo dostatočne zmäknuté, bude sa vám pracovať ľahšie. Takto pripravené cesto zabalíme do fólie a necháme cez noc v chladničke.
Neprehliadnite: Krémový cheesecake s broskyňami a chrumkavou štrúdľou: Ideálny dezert k zavŕšeniu letného dňa
Keď ho vyberieme, počkáme pol hodinku a začneme tvarovať rožteky. Plech si vystelieme papierom na pečenie a pečieme pri teplote 150 stupňov cca 20 minút. Ešte teplé obalíme v zmesi vanilkového a práškového cukru. Dobrú chuť!