Najlepšie perníkové cesto, aké ste kedy jedli. Vyrobte si z neho chutné medovníky už s predstihom
Napriek tomu, že Vianoce sú ešte dlhú cestu pred nami, mnohí z nás sa už púšťajú do pečenia koláčikov. Medzi nimi nemôžu chýbať klasické medovníčky.
Potrebujeme:
- 400g hladkej múky
- 170g práškového cukru
- 50g masla
- 2ks vajíčok
- 3PL medu
- 1PL rumu
- 1KL sódy bikarbóny
- 1KL korenia do medovníkov
Postup:
Ešte predtým, než začneme, uistíme sa, že všetky suroviny majú rovnakú izbovú teplotu. Znamená to, že by sme ich nemali mať uložené v chladničke, ale najlepšie v špajzi či v kuchyni aspoň hodinu predtým, než začneme. Následne všetky suroviny zmiešame, čím vytvoríme cesto. Pozor, nemalo by byť lepkavé - v prípade, že to tak je, pridáme trochu múky. Nepreháňajte to s ňou však a radšej cesto poriadne vypracujte, inak budú mať medovníky zvláštnu chuť. Cesto nechajte približne hodinu odpočívať - pokojne aj na doske.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 3mm a pomocou formičiek vykrajujeme medovníky. Tie následne pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180tich stupňoch približne 10 minút.
Neprehliadnite: Sladké donuty v o čosi ľahšej verzii. Pripravte si ich s príchuťou lahodného jogurtu