Presunúť na hlavný obsah

Pripravte si vegánsku smotanovú tortu. Na sladkej dobrote si pochutí naozaj každý

Recepty

Klasická smotanová torta je rýchlou a ľahkou náhradou za takmer akýkoľvek koláč. Vyskúšali ste už však jej zdravšiu, vegánsku verziu?

Potrebujete:

  • 100g hladkej celozrnnej špaldovej múky
  • 50g kryštálového cukru
  • 10g kukuričného škrobu
  • 5g kypriaceho prášku
  • kúsok citrónovej kôry
  • kúsok vanilky
  • štipka soli
  • 25ml oleja
  • 450g vegánskej smotany
  • 1ČL vanilkového extraktu
  • maliny

Postup:

Ako prvé si vyrobíme špeciálne piškóty. Hladkú múku, kukuričný škrob, kypriaci prášok, citrónovú kôru a približne 30 gramov kryštálového cukru dáme do jednej misy a polejeme olejom. Pridáme približne 100ml vody a všetko poriadne premiešame, na záver ochutíme štipkou soli. Práve štipka soli dokáže totiž zvýrazniť príjemnú, jemnú chuť. Pomocou vrecka na polevu, alebo kľudne aj malej lyžice, nanesieme na papier na pečenie malé kruhy. Všetky piškóty dáme piecť do predom vyhriatej rúry na 175 stupňov približne 15 minút. 

Ďalej je už postup úplne jednoduchý a rovnaký, ako pri klasickej smotanovej torte - piškóty naukladáme na spodok tortovej formy, medzitým si smotanu spolu s vanilkovým extraktom zmiešame a podľa potreby pridáme dostatočné množstvo cukru. Následne zmesou piškóty pokryjeme a na ňu poukládame maliny. Ďalej už len vrstvíme - až pokiaľ nám to forma dovolí. Torta by mala v chladničke odpočívať aspoň tri hodiny, no odporúča sa celú noc. 

Prečítajte si: Doprajte si sladké potešenie. Pripravte si čokoládové donuty