Presunúť na hlavný obsah

Polievka, akú ste ešte nejedli. Paradajkovo-paprikový krém sa stane vaším obľúbeným

Recepty

Existuje desiatky receptov na rôzne typy paradajkových polievok. Nepochybujeme o tom, že každý má ten svoj obľúbený, no garantujeme vám, že po vyskúšaní tohto receptu udelíte prvenstvo práve tejto kombinácii.

Potrebujete:

  • 3ks žltej papriky
  • 5ks kapie
  • 5ks stredne veľkých paradajok
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1ks cibule
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • sušené oregáno a majorán
  • soľ
  • korenie

Postup:

Padajaky prepolíme, papriky a kapie rozrežeme na polovice a zbavíme ich vnútra. Cibuľu a cesnak ošúpeme a pokrájame na čo najmenšie kúsky. Zeleninu následne poukladáme na plech, polejeme štipkou oleja a okoreníme soľou a čiernym korením. Následne vložíme do vpredom vyhriatej rúry na 175 stupňov a necháme piecť približne 15 minút. 

Po vybraní z rúry ošupeme z papriky čiernu kožičku a všetku zeleninu vložíme do hrnca. Hneď po tom ju zalejeme vopred pripraveným zeleninovým vývarom a privedieme k varu. Varíme približne päť minút. Všetko následne rozmixujeme ponorným mixérom. Na záver ochutíme bylinkami a korením. Dobrú chuť!