Polievka, akú ste ešte nejedli. Paradajkovo-paprikový krém sa stane vaším obľúbeným
Existuje desiatky receptov na rôzne typy paradajkových polievok. Nepochybujeme o tom, že každý má ten svoj obľúbený, no garantujeme vám, že po vyskúšaní tohto receptu udelíte prvenstvo práve tejto kombinácii.
Potrebujete:
- 3ks žltej papriky
- 5ks kapie
- 5ks stredne veľkých paradajok
- 5 strúčikov cesnaku
- 1ks cibule
- 1 liter zeleninového vývaru
- olivový olej
- sušené oregáno a majorán
- soľ
- korenie
Postup:
Padajaky prepolíme, papriky a kapie rozrežeme na polovice a zbavíme ich vnútra. Cibuľu a cesnak ošúpeme a pokrájame na čo najmenšie kúsky. Zeleninu následne poukladáme na plech, polejeme štipkou oleja a okoreníme soľou a čiernym korením. Následne vložíme do vpredom vyhriatej rúry na 175 stupňov a necháme piecť približne 15 minút.
Po vybraní z rúry ošupeme z papriky čiernu kožičku a všetku zeleninu vložíme do hrnca. Hneď po tom ju zalejeme vopred pripraveným zeleninovým vývarom a privedieme k varu. Varíme približne päť minút. Všetko následne rozmixujeme ponorným mixérom. Na záver ochutíme bylinkami a korením. Dobrú chuť!