Tri jednoduché a rýchle recepty na domáci vianočný punč: Chuť, ktorá vás zahreje
Milujeme vianočnú atmosféru a dobrý vianočný punč. Tento raz sme sa rozhodli, že vám prinesieme hneď tri recepty, ktoré nás zaujali.
K zimnému obdobiu neodmysliteľne patrí aj vôňa punču. Ten síce pôvodne pochádza z Indie, avšak u nás je populárny najmä v čase Vianoc. Ak chcete svojich hostí na sviatky zaujať, pripravte im ten pravý, domáci, s láskou robený. Ponúkame vám pár špeciálnych receptov na jeho prípravu.
Vyskúšajte náš recept: Obľúbené linecné koláčiky zo špaldovej múky: Tento vianočný fitness recept si vychutnáte
Ovocné pokušenie
Kto by neodolal vôni čerešní či malín? Tento recept je inšpirovaný prestížnym baristom a mixológom. Pri príprave použijete okrem čaju, fľaše červeného vína, cukru a korenín aj citrónovú šťavu a lesné ovocie. Najprv necháte skaramelizovať hnedý cukor, pridáte vodu a lúhujete čaj. Po vylúhovaní vlejete víno a pridáte koreniny. Klinčeky, borievka či muškátový oriešok – tu sa medze nekladú. Na konci do punču nezabudnite pridať sterilizované jahody alebo maliny, prípadne ríbezle či višne. Pridanie rumu alebo čerešňového likéru nechávame iba pre silnejšie žalúdky.
Vaše obľúbené: Vanilkové rožky: Vianočná tradícia, ktorá by nemala chýbať na vašom stole
Citrusové pohladenie
Tento recept vám v chladnom počasí pripomenie vôňu citrusov a horúcej exotiky. Namiesto vody použite sódu, postupne primiešajte ananásový, pomarančový a mandarínkový džús. Čím viac dužiny, tým lepšie. Cukor nie je potrebný, zmes bude dostatočne sladká. Či už preferujte víno, gin alebo likéry, s každou surovinou chutí punč výborne. Zmes ozvláštni malá lyžička mandľového extraktu a dva deci zázvorového piva. Avšak pozor! Alkohol by nemal dosiahnuť bod varu. Tým vyprchá a znehodnotí sa jeho chuť.
Ruský závan
Aj tento punč sa podáva za horúca. Použite biele víno, ruský čaj, kúsky pomaranča, citrón, škoricu a klinčeky. V jednom hrnci nechajte uvariť čaj, v druhom pripravte víno a koreniny. Po uvedení do varu zmesi zmiešajte. Nezabudnite pridať pomarančovú šťavu a 4dl vodky. Ak preferujte sladené nápoje, nebojte sa ozvláštniť recept použitím cukru, alebo jeho zdravšou alternatívou - medom. Ak chcete zaujať nielen chuťou, pri servírovaní môžete podávať v pocukrenej obrube pohára.
Nezabudnite na: Kokosové guľky. Rýchlo, zdravo a bez pečenia: Tento recept zládne každý