Talianska pochúťka - Ciabatta àla Capri, ktorú zvládnete za 30 minút
Nechajte sa zlákať jednoduchosťou talianskej kuchyne s veľkým zásahom pre vaše chuťové poháriky. Tu je recept na vynikajúcu pochutinu Ciabatta àla Capri!
Suroviny (pre 2 osoby):
400 g kuracieho mäsa alebo ryby
SPAK Cesnakového dressingu
2 veľké cibule
štipka soli a cukru
2 lyžičky sušeného tymianu, mleté čierne korenie
200 g mozarelly
1 pohár sterilizovanej kápie
Olej
Na ozdobu – čierne olivy, bazalka, petržlenová vňať
2 ciabatty
Postup:
Najskôr si pripravíme marinádu na mäso: zmiešame 8 lyžíc SPAK Balsamico dressingu, cibule nakrájané na plátky, mleté čierne korenie, cukor a soľ. Do zmesy vložíme na kúsky nakrájané mäso a odložíme na cca 2 hodiny do chladničky. Potom mäso orestujeme na oleji, osolíme, trochu podlejeme vodou a za občasného premiešania dusíme 15-20 minút.
Ciabatty rozkrojíme, rýchlo opečieme z oboch strán na suchej panvici a na ešte teplé vrstvíme mäsovú zmes kúsky käpie a na kolieska nakrájanej mozarelly. Na záver ozdobíme kolieskami čiernych olív a posypeme bazalkou. Ciabatty uložíme na plech alebo do pekáča a dáme na 180 °C do rúry na cca 5 minút zapiecť. Horúcu ciabattu podávame dozdobenú petržlenovou vňaťou s cesnakovým dresingom.
Doba prípravy: cca 30 minút (+ 2 hodiny marinovanie)
Dobrú chuť!