Vyskúšajte pikantné pečené orechy a dobite si energiu
Aj malá hrsť tejto pochúťky s vysokým obsahom bielkovín vám dodá energiu na zvládnutie náročného popoludnia. Pečené orechy však nemusia byť len zájedkou samou o sebe. Môžete nimi posypať zeleninový či ovocný šalát, prípadne ich zjesť v kombinácii s bielym jogurtom.
Čo potrebujeme?
1 vaječný bielok
2 hrnčeky (280 g) rôznych orechov (brazílskych, vlašských, pekanových orechov či mandlí)
60 g tekvicových semienok
1 lyžicu hnedého cukru
2 lyžičky mletého ďumbiera
pol lyžičky mletého muškátového orieška
60 g sušených brusníc
Aký je postup?
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Vo veľkej mise zľahka vyšľaháme vaječný bielok, pridáme orechy a tekvicové semienka. Premiešame gumenou lopatkou, aby sa ním pekne všetky obalili. Pridáme hnedý cukor, ďumbier, muškátový oriešok a dobre premiešame. Pridáme brusnice. Rozotrieme na dva nevymastené plechy a pečieme zhruba 20 minút do hneda.
Koľko energie prijmeme?
Jedna porcia pikantných pečených orechov obsahuje v priemere 525 kilojoulov, 4 g bielkovín, 5 g sacharidov, 2 g vlákniny, 10 g tukov z toho jeden gram nasýtených, 0 mg cholesterolu a 4 mg sodíka.