Uvarte si s nami výborné parmezánové rizoto
Talianske rizotá sú výnimočné svojimi chuťami. Parmezán a šafran dokážu s ryžou urobiť zázraky. Ponúkame vám recept na takúto pochúťku.
Potrebujeme:
300 g ryže, arborio
1 liter vývaru (môžete použiť aj s bujónom)
50g masla
100 g nastrúhaného parmezánu, hobliny parmezánu na ozdobenie
1 cibuľa
2 dlc bieleho vína
soľ, mleté čierne korenie, štipka šafránu
Postup:
Rozpustíme polovicu masla a speníme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu. Prilejeme biele víno, posolíme, okoreníme a necháme vyvariť do polovice. Pridáme umytú ryžu a miešame pokiaľ víno nevsiakne do ryže. Potom postupne prilievame vývar tak aby bol vždy len zľahka prekrýval ryžu. Varíme, miešame a dopĺňame vývar pokiaľ ryža nemá krémovú konzistenciu. Pridáme šafrán. Vypneme a do ryže primiešame druhú polovicu masla a nastrúhaný parmezán. Dozdobíme hoblinami parmezánu a podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť!