Presunúť na hlavný obsah

Pikantné grilované kuracie krídelká

Recepty

Grilovačky sú v plnom prúde, a tak vám FEMINITY prináša jeden zo skvelých receptov na kuracie krídeľká. Je maximálne jednoduchý, no výsledný efekt je nezameniteľný. Prekvapte svoje okolie a pripravte im niečo výnimočné. DOBRÚ CHUŤ!

 

Počet porcií: 4
Čas prípravy: 20 minút + marinovanie
 
1 kg kuracích krídielok
4 strúčiky cesnaku
3 lyžice medu
8 lyžíc sójovej omáčky (tmavej)
štipka chilli korenia
soľ
 
 
Dip:
4 lyžice Majolenky Hellmann‘s
2 lyžice zrelého manga (vidličkou popučeného)
1 lyžica šťavy z limetky
Soľ, korenie
1 lyžička šťavy zo zázvoru (cca 3 cm zázvoru olúpeme, najemno nastrúhame a rukou vytlačíme šťavu)
štipka nasekaného koriandru (nie je nutné)
 
Všetky suroviny dobre premiešame.
 
Do misy dáme sójovú omáčku, prelisovaný cesnak, med, chilli a soľ. Premiešame a do marinády vložíme krídelká. Dôkladne zamiešame, aby boli všetky krídelká obalené. Necháme marinovať, najlepšie cez noc. Grilujeme do mäkka tak, aby koža bola chrumkavá, tmavohnedej skaramelizovanej farby. Počas pečenia potierame zvyšnou marinádou.