Chuť starého Prešporka s modernou gastronómiou
Nový koncept z dielne známeho gastronóma Pavla Benčíka nájdete v Bratislave, na Hviezdoslavovom námestí. Reštaurácia stavia na jedlách z čias Rakúsko-Uhorska a ponúka unikátne spojenie regionálnej kuchyne s moderným kulinárskym umením.
„Do centra Bratislavy chceme vrátiť čaro starého Prešporka, no v unikátnom koncepte v spojení s modernými trendmi. ZYLINDER nie je ďalšou slovenskou reštauráciou. Je to regionálna reštaurácia postavená na tradičnej kuchyni Rakúska, Slovenska a Maďarska, ktorej sme však pridali ten správny moderný šmrnc v súlade s gastronomickými trendmi“, povedal Pavol Benčík, majiteľ ALDENTE GROUP.
ZYLINDER je však úplne novým typom reštaurácie a kaviarne, aká dnes v centre Bratislavy neexistuje, a ponúka jedlá, ktoré v jedálnych lístkoch miestnych reštaurácií zvyčajne nenájdete. Široké zastúpenie má varené mäso, tzv. Tafelspitz. Ten nesmel chýbať ani na cisárskom dvore za čias Habsburgovcov a jeho veľkým milovníkom bol aj cisár František Jozef I. Tafelspitz má niekoľko zvláštností pre zasvätených labužníkov – pripravuje sa z určitej časti hovädzieho – tzv. kvetovej špičky. V Zylindri vám ho naservírujú v sade medených kastrólikov, v hlavnom hrnci nájdete úžasný hovädzí vývar, špikovú kosť, poriadny kus varenej hovädzej špičky a zeleninu, v menších hrncoch podávajú jednotlivé prílohy.
Súčasťou jedálneho lístka sú aj špeciality ako hovädzí chvost, Fiaker guláš, pravý Schnitzel z teľacieho mäsa alebo obľúbený Germknödel či Kaiserschmarrn.