Presunúť na hlavný obsah

Údený lososový filet na Weber grile

Recepty

FEMINITY vám dnes prináša recept na skvelého lososa so škandidávskou omáčkou, ktorý si pripravíte aj doma na grile.

 

 
Suroviny 
Filet losos s kožou celý filet
Morská soľ 6 g
Olivový olej 50 ml
Citrón 2 ks
 
Škandinávska omáčka 
Majonéza 120 ml
Kyslá smotana 360 ml
Dijonská horčica 60 g
Citrón 2 ks
Kôpor 2 g
Morská soľ 2 g
Čierne korenie 1 g
Cukor kryštálový 50 g
 

Postup:

Lososa opláchneme a osušíme. Celý filet položíme na alobal potretý olivovým olejom, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a vložíme do rozohriateho grilu. Vopred namočíme kúsky lupienkov Hickory dreva a  umiestnime ich priamo na rozpálené brikety (1 a pol hrste na každú stranu). Gril prikryjeme a grilujeme cca 30 minút. Počas grilovania poklop neotvárame. Hotového lososa naporcujeme bez kože.

Príprava Škandinávskej omáčky:

Citrón umyjeme v teplej vode, kôru nastrúhame a vytlačíme šťavu. Kôpor opláchneme a nadrobno nakrájame. Všetky suroviny dáme do misky a šľaháme, až vznikne hladká hmota. Dochutíme podľa potreby citrónovou šťavou alebo soľou. Omáčku podávame ozdobenú kôprom.

Metóda grilovania: nepriama - údenie

Doba grilovania: cca 35 min