Údený lososový filet na Weber grile
FEMINITY vám dnes prináša recept na skvelého lososa so škandidávskou omáčkou, ktorý si pripravíte aj doma na grile.
Postup:
Lososa opláchneme a osušíme. Celý filet položíme na alobal potretý olivovým olejom, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a vložíme do rozohriateho grilu. Vopred namočíme kúsky lupienkov Hickory dreva a umiestnime ich priamo na rozpálené brikety (1 a pol hrste na každú stranu). Gril prikryjeme a grilujeme cca 30 minút. Počas grilovania poklop neotvárame. Hotového lososa naporcujeme bez kože.
Príprava Škandinávskej omáčky:
Citrón umyjeme v teplej vode, kôru nastrúhame a vytlačíme šťavu. Kôpor opláchneme a nadrobno nakrájame. Všetky suroviny dáme do misky a šľaháme, až vznikne hladká hmota. Dochutíme podľa potreby citrónovou šťavou alebo soľou. Omáčku podávame ozdobenú kôprom.
Metóda grilovania: nepriama - údenie
Doba grilovania: cca 35 min