Mrkvová torta
Pripravili sme pre vás tip na víkend, ktorému nikto z vašich blízkych neodolá a to recept na úžasnú a šťavnatú mrkvovú tortu. Nielenže je to maškrta, ale je aj zdravá a jej príprava je nenáročná. Tento typ torty je vhodný aj pre deti a my vám poprajeme len dobrú chuť!
Pre 6 osôb
Na mrkvovú tortu:
5 vajec
250g cukru
60g múky
300g mrkvy postrúhanej nahrubo
300g mandlí podrvených najemno
1 lyžička citrónovej kôry
1 lyžička prášku do pečiva
Štipka soli
1 lyžica rumu
Na polevu:
200g práškového cukru
2 lyžice citrónovej šťavy
MRKVOVÁ TORTA: V mise vyšľaháme vajcia s cukrom na penu. Pridáme múku, mrkvu, mandle, postrúhanú citrónovú kôru, prášok do pečiva, soľ a rum. Všetko spolu dôkladne premiešame a hotové cesto vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 24 cm. Vložíme do rúry vyhriatej na 175 – 180 C a pečieme 55 – 60 minút. Či je už torta upečená, zistíme tak, že do stredu vpichneme drevenú špajľu – ak po vytiahnutí ostane suchá, torta je hotová.
POLEVA: Dôkladne vymiešame práškový cukor s citrónovu šťavou, potom zmes nalejeme na tortu a rovnomerne rozotrieme.
Po stuhnutí polevy tortu nakrájame a podávame.