Presunúť na hlavný obsah

MOËT & CHANDON: SILVESTRUJTE AKO HVIEZDY

Recepty

Pohár dobre vychladeného sektu sa neodmysliteľne spája s každou silvestrovskou oslavou. Tento rok by ste však mohli spraviť výnimku a dopriať si niečo viac. Na oslavy príchodu roku 2010 známy výrobca šampanského Moët & Chandon pripravil niečo výnimočné. Oslávte teda poslednú noc v roku v štýle hollywoodskych filmových hviezd s pohárom Moët & Chandon v ruke.

Ukončite rok 2009 skutočne vo veľkom štýle. K tomu vám isto pomôže aj pohár lahodných bubliniek od tradičného výrobcu šampanského značky Moët & Chandon. Toto vinárstvo založené v roku 1743 v Epernay vysoko v údolí rieky Marny patrí medzi špičku. Založil ho Claude Moët a v priebehu niekoľkých rokov získalo vinárstvo obrovské rozlohy viníc v tých najlepších oblastiach regiónu Champagne. Do jeho portfólia patrí veľké množstvo kvalitných nápojov, no rok 2009 by ste mohli ukončiť s nádhernou a exkluzívnou sadou dvojitej Magnum fľaše v koženej brašni. Okrem 1,5 litrovej fľaše kvalitného šampanského, ktoré milujú filmové hviezdy celého sveta, sa v balení ukrýva aj 8 luxusných pohárov a rovnaký počet zlatých gúľ, kde nájdete prekvapenie od Swarovski .Šampanské, ktoré nájdete v tomto balení, Moet Chandon Imperial Brut, je francúzskou klasikou medzi šampanskými. Harmonické cuvée Chardonnay, Pinot Noir a Pinot Meunier vám pomôže zabudnúť na uplynulý rok a privedie vás na veselé myšlienky spojené s oslavou vo veľkom štýle. Radosť z príjemnej spoločnosti a dobrej zábavy podporí aj jeho svetlo žltá farba so zelenými odtieňmi. Imperial Brut sa vyznačuje subtílnym vinným buketom s limetkovým kvetom.
Ak si chcete chuť tohto lahodného nápoja čo najviac vychutnať, mali by ste vedieť, že ak potrebujete rýchlo vychladiť sekt, vložte fľašu na 30 minút do nádoby naplnenej ľadom a vodou. K noci strávenej s bublinkami však neodmysliteľne patrí aj rituál otvárania fľaše. Aby bol dokonalý, musíte ho vedieť správne a štýlovo otvoriť. Najelegantnejší spôsob je nechať ho v nádobe s ľadom, mierne ju nakloniť, a pritom držať palec na korkovej zátke, aby sa neuvoľnila. Hrdlo fľaše držte v ľavej ruke, zátku v pravej ruke a oboma rukami otáčajte fľašu v opačnom smere, pričom držte zátku na svojom mieste. Zátku uvoľňujte pomaly, nemal by to byť žiadny výstrel. Ak by zátka vyletela von veľmi rýchlo, mohli by ste čiastočne stratiť arómu, ktorá je u kvalitných šampanských neopakovateľná.