Veľkonočné pusinky: Nielen chutné, ale aj krásne na pohľad, ideálne na sviatočný stôl
Ak hľadáte rýchly, jednoduchý a zároveň efektný dezert, tieto veľkonočné pusinky sú ideálnou voľbou. Z pár základných ingrediencií vykúzlite jemné, chrumkavé snehové obláčiky, ktoré očaria deti aj dospelých.
Veľkonočné pusinky
Ingrediencie:
- 3 bielka
- 150 g kryštálového cukru
- 1 ČL kukuričného škrobu
- 1 ČL citrónovej šťavy
- posýpka z orieškov
Postup:
Predhrejte rúru na 100 °C (horný/dolný ohrev) a pripravte si plech vystlaný papierom na pečenie. Vyšľahajte bielka do peny, potom po lyžiciach pridávajte cukor, citrónovú šťavu, kukuričný škrob, kým vznikne hustý, lesklý sneh.
Mohlo by vás zaujímať: Privolávanie leta: Ľahké a svieže tiramisu podľa talianskeho receptu
Naplňte sneh do cukrárskeho vrecka a striekajte pusinky na plech. Sušte v rúre cca 1,5 hodiny. Potom rúru vypnite a nechajte pusinky dosušiť pri pootvorených dvierkach aspoň 30 minút. Pred podávaním môžete ozdobiť cukrovou polevou, čokoládou alebo posýpkou z orieškov.