Presunúť na hlavný obsah

Veľkonočný sušienkový koláč s čokoládovými vajíčkami naplnenými fondánom: Skvelá voľba na Veľkú noc

Recepty

Sušienkový základ zložený zo sušienok, ktoré máte radi, dodá cestu konzistenciu, ktorá pomôže čokoládovým vajíčkam naplneným fondánom držať na svojom mieste. Upečte si na Veľkú noc tento veľkonočný sušienkový koláč.

Ingrediencie na cesto: 

5 vajec

175 g horkej čokolády nalámanej na malé kúsky

175 g zmäknutého masla plus navyše na vymastenie plechu alebo tortovej formy 

2 PL kakaa

100 g kryštálového cukru

130 g práškového cukru

1 ČL pasty z vanilkových strukov

115 g hladkej múky

½ ČL jemnej morskej soli

150 g krehkých, nahrubo nasekaných sušienok, ktoré máte v obľube 

Mohlo by vás zaujímať: Veľkonočné cupcakes s mini vajíčkami: Nadýchané košíčky s vanilkovým základom pokryté lahodnou krémovou polevou

Postup prípravy: 

Zakúpené čokoládové vajíčka vložte do mrazničky. Štvorcový plech alebo tortovú formu s priemerom cca 22 až 24 cm vymastite a vysteľte papierom na pečenie alebo vysypte kokosom či

múkou. Predhrejte si rúru na 180 stupňov Celzia. 
Čokoládu, maslo a kakao dajte do hrnčeka a vodnom kúpeli roztopte a miešajte, kým sa zmes celkom neroztopí. Potom odložte z ohňa. 

Čítajte tiež: Veľkonočná penová torta: Čokoládová piškóta bez lepku s bohatou čokoládovou penou a cukrovým hniezdom okolo

V samostatnej miske vyšľahajte vajcia, práškový a kryštálový cukor a vanilkovú pastu do hladka. Nalejte do čokoládovej zmesi a dobre premiešajte. Pridajte múku a soľ a premiešajte do hladka. Vmiešame nahrubo nasekané alebo rozlámané sušienky. Takto pripravenú zmes nalejte do pripravenej formy alebo plechu. 

Vyberte čokoládové vajíčka z mrazničky a prekrojte ich na polovicu. Vložte ich do zmesi cesta tak, aby vnútro vajec smerovalo nahor, a pečte 27 až 30 minút v predhriatej rúre. Pred krájaním na štvorce vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.

Neprehliadnite: Veľkonočný koláč „simnel“ predstavujúci 11 učeníkov v podobe 11-tich marcipánových guličiek: Pridajte aj jarné kvety

Dobrú chuť!