Stromček z Pavlovky: Dezert, ktorý očarí
Skúste si tento rok pripraviť Pavlovku tak trochu netradične. Klasický recept viete krásne variovať a vykúzliť tak hotové umelecké dielo.
Ingrediencie
Cesto:
- 4 bielky
- 150 g krupicového cukru
- 1 ČL bieleho vínneho octu
- 1 PL kukuričného škrobu
Krém:
- 300 g mascarpone
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 1 vanilkový cukor
Na zdobenie:
- mandarínky
Postup
Bielky vyšľaháme takmer do tuha, potom pridáme cukor, škrob aj ocot. Na plech si dáme papier na pečenie a urobíme s ceruzkou krúžky s priemerom cca 6 cm. Do krúžkov vkladáme sneh z bielkov. Sušíme v rúre pri pri teplote 120 stupňov, približne 1,5 hodiny.
Neprehliadnite: Krémový cheesecake s broskyňami a chrumkavou štrúdľou: Ideálny dezert k zavŕšeniu letného dňa
Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme mascarpone s cukrom, šľahačkovou smotanou. Keď nám cesto z bielkov vychladne, začneme si skladať stromček. Krém vrstvíme medzi každé poschodie. Ozdobíme mandarínkami. Dobrú chuť!