Domáci kakaový závin: Ideálny dezert na sychravé jesenné dni
Ak aj vy patríte medzi milovníkov klasickej kuchyne, teraz si prídete na svoje. Domáci kakaový závin je nielen návratom do detstva, ale aj skvelým dezertom na sychravé jesenné dni.
Ingrediencie:
- 300 ml mlieka
- 1 balenie sušeného droždia
- 1 PL kryštáľového cukru
- 500 g polohrubej múky
- 1 vajce do cesta + 1 na potretie závinu
- 50 g oleja
- 1 balík kakaa
- 30 g masla
Postup:
Zohrejme mlieko, pridáme cukor a droždie. Necháme vzísť kvások. Následne zmiešame múku, kvások, olej, vajíčko. Vymiesime kompaktné cesto a necháme ho v teple zdvojnásobiť objem. Rozvaľkáme plát hrubý cca 1 cm, potrieme ho rozpusteným maslom a posypeme kakaom.
Mohlo by vás zaujímať: Recept na domácu zmrzlinu: Dve základné ingrediencie, k tomu pár kvapiek citróna a vaše obľúbené ovocie
Zrolujeme do závinu, položíme na vymastený plech. Závin potrieme vajíčkom a necháme piecť pri 180 stupňoch cca 30-40 minút. Dobrú chuť!