Chlieb Fougasse: Preneste sa do Provensálska na vlne vôní čerstvých byliniek a sušených paradajok
Za jedno vám ručíme. Tento chlieb si zamilujete na prvé sústo. Navyše príprava je celkom jednoduchá a zvládne ju aj začiatočník. Tak, čo prevoniate si dom bylinkami Provensálska?
Ingrediencie na dva chlebíky:
- 250 ml vlažnej vody
- 550 g hladkej múky
- 1 malý balík sušeného droždia
- 2 lyžičky kryštáľového cukru
- 2 lyžičky soli
- 1 strúčik cesnaku
- 75 ml olivového oleja
- sušené paradajky
- rozmarín
- tymián
- vločky morskej soli
Postup:
Pripravíme si kvások. Do vody dajte cukor, droždie a nechajte kvások podrásť. Následne zmiešajte múku, kvások, soľ a vymieste cesto. Do neho pridajte nastrúhaný cesnak a dopre zapracujte. Nechajte hodinu odpočívať. Vznikne vám vláčne cesto na dva chlebíky, s ktorým sa dobre pracuje.
Mohlo by vás zaujímať: Lahodný hruškový tarte tatin: Čím ešte obohatiť skaramelizované hrušky, aby ste upiekli dokonalý jesenný dezert?
Vysteľte plech papierom na pečenie, natrite si ruky olivovým olejom a cesto roztláčajte do oválneho tvaru tak aby bolo asi 1 cm hrubé. Narežte cesto po dĺžke a ďalších 6 zárezov urobte po stranách. Vznikne vám list.
Teraz na cesto poukladajte sušené paradajky, tymián a rozmarín spolu s vločkami morskej soli. Pečte v teplovzdušnej rúre pri teplote 220 stupňov 8 – 12 minút. Dobrú chuť!