Presunúť na hlavný obsah

Známa pekárka radí: Takto môžete maškrtiť úplne bez obáv!

Recepty

8. júl je už tradične venovaný Svetovému dňu alergií. Vedeli ste, že až tretina Slovákov trpí nejakou formou alergie, vrátane tej potravinovej? Ak patríte k tým, ktorým lepok príliš nesvedčí, skúste sa porozhliadnuť po vhodných náhradách. Chutný koláč si bez problémov upečiete aj z bezlepkovej múky.

Tip na chutné a bezlepkové leto

Sympatická finalistka známej televíznej súťaže v pečení, Julka Ovšáková, si pre malých i veľkých „bezlepkáčov“ pripravila lahodný koláč v odľahčenej verzii bez gluténu. Všetko potrebné na jeho prípravu, vrátane kvalitných bezlepkových alternatív, nájdete pod jednou strechou v Kauflande.

Aby sa vám bezlepkové pečenie vydarilo, držte sa jej rád: „Bezlepkové cesto môže byť veľmi priľnavé, preto nezabudnite používať papier na pečenie a misu dobre vymastiť. Rovnako nie je dobré otvárať rúru predčasne – bezlepkové cesto má tendenciu „sadnúť“ viac, než to klasické,“ hovorí Julka a dodáva: „Pri bezlepkovom pečení je potrebná presnosť. Používajte kuchynskú váhu, dodržujte dávkovanie a zapojte aj mixér, ktorý dokáže cesto dobre prevzdušniť a prepracovať. Hotové zmesi bezgluténových múk sú výborným pomocníkom, a to nielen pre začiatočníkov.“

Produkty privátnej značky K-free , ktoré nájdete exkluzívne práve v Kauflande, neobsahujú lepok ani laktózu. Vďaka bohatej bezgluténovej ponuke pečiva, cestovín a lahodných zmesí na pečenie, ktoré zaručene neprehliadnete vďaka ich oranžovému obalu, nákupy i varenie zvládnete ľavou zadnou. Bez ohľadu na to, či sa s lepkom kamarátite alebo nie!

 

JULKIN Hruškovo-čokoládový koláč bez lepku

Suroviny na korpus:

•           bezlepková zmes na pečenie čokoládových muffinov K-free

•           2 vajcia K-Z lásky k tradícii

•           170 ml bezlaktózového mlieka K-free

•           125 ml slnečnicového oleja K-Classic

Suroviny na krém:

•           250 ml bezlaktózového mascarpone

•           120 ml smotany na šľahanie K-free

•           100 g práškového cukru

Suroviny na hruškové pyré:

•           2 hrušky

•           1 PL medu

•           ½  citrónu

Na ozdobenie:

•           lieskové orechy

•           mikrobylinky hrášku

Postup:

Do misky vysypeme zmes na pečenie, pridáme vajcia, mlieko a olej. Dáme na plech a pečieme pri teplote 170 °C približne 25-30 minút. Všetky suroviny na krém medzitým vložíme do misky a vyšľaháme z nich tuhý krém, ktorým naplníme cukrárske vrecko so zrezanou špičkou. Hrušky pokrájame na malé kúsky a vložíme spolu s medom a citrónom do kastrólika. Varíme do zmäknutia. Potom ich vymixujeme ponorným mixérom takmer dohladka. Korpus pokrájame na úzke obdĺžniky, navrstvíme naň krém a pridáme hruškové pyré. Ozdobíme lieskovými orieškami, mikrobylinkou hrášku a koláč je hotový. Prajeme dobrú chuť.

 

- reklamná správa -