Presunúť na hlavný obsah

Špagety alla chitarra so sušenými paradajkami a cesnakom: Obed, ktorému nikto neodolá

Recepty

Máme pre vás tip na rýchly a chutný obed pre celú rodinu. Ak patríte medzi milovníkov "pasty", tomuto určite nepoviete na tanieri nie.

Na dve porcie budeme potrebovať:

  • 250 g Spaghetti alla chittara
  • 150 g sušených paradajok
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 1/2 šálky bieleho vína
  • syr pecorino
  • čerstvo namleté čierne korenie
  • olivový olej 
  • soľ

Postup: 

Na olivovom oleji orestujeme cesnak do zlatista, posolíme, pridáme čierne mleté korenie a na malé kúsky pokrájané paradajky.  Podlejeme bielym vínom. Medzitým si vo vriacej, osolenej vode uvaríme špagety, tak aby boli al dente.

Mohlo by vás zaujímať: Jednoduchý a rýchly krémeš, ktorý si zamilujete: Stačí vám lístkové cesto, vanilkový puding a šľahačka

Nikdy ich nezlievame, ale vyberieme pomocou klieští. Zmiešame a pridáme dostatočné množstvo pecorina. Podávame s pohárom dobrého bieleho vína. Dobrú chuť!