Špagety alla chitarra so sušenými paradajkami a cesnakom: Obed, ktorému nikto neodolá
Máme pre vás tip na rýchly a chutný obed pre celú rodinu. Ak patríte medzi milovníkov "pasty", tomuto určite nepoviete na tanieri nie.
Na dve porcie budeme potrebovať:
- 250 g Spaghetti alla chittara
- 150 g sušených paradajok
- 8 strúčikov cesnaku
- 1/2 šálky bieleho vína
- syr pecorino
- čerstvo namleté čierne korenie
- olivový olej
- soľ
Postup:
Na olivovom oleji orestujeme cesnak do zlatista, posolíme, pridáme čierne mleté korenie a na malé kúsky pokrájané paradajky. Podlejeme bielym vínom. Medzitým si vo vriacej, osolenej vode uvaríme špagety, tak aby boli al dente.
Mohlo by vás zaujímať: Jednoduchý a rýchly krémeš, ktorý si zamilujete: Stačí vám lístkové cesto, vanilkový puding a šľahačka
Nikdy ich nezlievame, ale vyberieme pomocou klieští. Zmiešame a pridáme dostatočné množstvo pecorina. Podávame s pohárom dobrého bieleho vína. Dobrú chuť!