Týchto 5 nečakaných jedál by lekár s dlhoročnými skúsenosťami nikdy nejedol: Ktoré to sú?
Neraz sme už počuli, že spracované potraviny dokážu v našom tele narobiť skutočný zmätok. No existujú niektoré skutočne špecifické potraviny a nápoje, ktoré by ani lekár s dvadsaťročnou praxou nikdy nedal do úst. Ktoré sú to?
Pokiaľ ide o zdravie nášho tráviaceho traktu, existujú potraviny, ktoré je skutočne lepšie nejesť, aby sme sa cítili dobre. Ako informuje mindbodygreen.com, vaskulárny biológ a autor knihy Eat To Beat Disease, sa nedávno podelil o päť vecí, ktoré by po 20-tich rokoch lekárskej praxe nikdy nedal do úst. Prečo? Pretože mu záleží na svojom zdraví... Ktoré sú to?
Mohlo by vás zaujímať: Tri TOP potraviny podľa kardiológa pre dlhý život: Posledná vás naozaj prekvapí
Potraviny a nápoje s umelými sladidlami
Umelo sladená káva a sóda sú pre telo šok. Ich vplyv na zdravie našich čriev je skutočne negatívny: „Tieto umelé sladidlá v skutočnosti obsahujú chemikálie, ktoré negatívne ovplyvňujú náš črevný mikrobióm, teda zdravé črevné baktérie. Niektoré z týchto umelých sladidiel zabíjajú zdravé črevné baktérie,“ vysvetľuje lekár. Tiež hovorí, že naše zdravé črevné baktérie posielajú textové správy nášmu mozgu a pomáhajú mu uvoľňovať zdravé sociálne hormóny: „Takže keď jete umelé sladidlá, v skutočnosti ovplyvňujete veľa iných zdravých systémov vo vašom tele.“
Maslový popcorn v kine
Chodíte radi do kina a k tomu si vždy dáte extra veľkú porciu maslového popcornu? Zase robíte zle svojim črevám. V skutočnosti tento maslový popcorn okolo masla ani nešiel: „V skutočnosti to nie je maslo, ale vlastne zmes chemikálií s množstvom syntetických konzervačných látok, ktoré sú vyrobené tak, aby chutili ako maslo,“ varuje lekár.
Čítajte tiež: Týmto piatim potravinám sa radšej vyhýbajte: Môžu byť dôvodom vašich zdravotných problémov...
Káva z lietadla
Pre niektorých asi šok, ale pravda. Lekár varuje aj pred kávou, ktorú podávajú v lietadle: „Káva v lietadle sa vyrába z horúcej vody z nádrží lietadla a väčšina leteckých spoločností čistí svoje nádrže možno štyrikrát do roka. Zamyslite sa, ak by ste mali nádrž s horúcou vodou, ktorú ste vôbec nevyčistili, čo si myslíte, že bude v tom pohári?“ Ako dodáva, existuje dôvod, prečo sa na letisku nachádza toľko kaviarní – využite ich skôr, ako nastúpite na palubu lietadla!
Krevetový koktail v bufetovej rade
Morské plody z bufetového stola, verte, že tie si práve nechcete dať na tanier: „Krevety, ktoré boli uvarené, ošúpané a položené na pulte... Nemáte potuchy, koľko manipulácie bolo pri nich vynaloženej. Premýšľajte nad tým takto... Čím menej niekto iný manipuloval s vaším jedlom, tým lepšie. Aj keď je to v tomto prípade menej o živinách, ktoré krevety obsahujú, vaše črevá vám aj tak poďakujú, že ste sa vyhli potenciálnym kontaminantom, najmä zlým mikróbom,“ vysvetľuje lekár.
Neprehliadnite: 11 bežných potravín, ktoré majú v sebe najviac „é-čok“: Takto ovplyvňujú správanie človeka
Javorový sirup v jedálňach či reštauráciách
Javorový sirup z reštaurácie či jedálne je podľa lekára len imitácia javorového sirupu. To znamená, že je vyrobený z kukuričného sirupu s vysokým obsahom fruktózy a má potravinárske farbivo, umelé arómy a má tonu cukru. Takže nič, čo by prospievalo vašim črevám a zdraviu tela už vôbec nie.
Zvyknete si často dopriať jednu z týchto potravín, ktoré by ste nemali?
spolu hlasovalo 1109 ľudí