Sladká výzva: Zvládnete raňajky bez mäsa či vajec?
Koketujete s myšlienkou alternatívneho stravovania, no bojíte sa, ako na takúto výzvu zareaguje vaša polovička? Nemusíte meniť všetko zo dna na deň, aby vám rastlinné alternatívy priniesli príjemnú zmenu do jedálnička. Inšpirujte sa receptami obľúbených „veggie“ foodblogeriek a naservírujte si spoločné sladké raňajky bez mäsa či vajec. Stavíme sa, že si rozdiel ani nevšimnete!
Raňajky v štýle veggie
Nikoleta Kováčová alias Surová dcérka a Petra Sabolová (Veggie´s Way) patria ku skúseným odborníčkam na rastlinné stravovanie. Flambované „veggie“ palacinky, ktoré voňajú karamelom či sladká špaldová kaša podľa ich receptu sú ako stvorené na nedeľné raňajky priamo do postele. Všetko potrebné na ich prípravu nájdete pod jednou strechou v Kauflande alebo v aktuálnej online ponuke.
Palacinky Suzette s jogurtom á la Surová dcérka
Suroviny:
600 ml sójového mlieka K-take it veggie
200 g hladkej múky
1 PL kryštálového cukru
½ ČL sódy bikarbóny
½ ČL octu
polovička vanilkového struku
štipka soli, olej na opekanie
Omáčka:
200 g pomarančovej šťavy na opekanie
40 g citrónovej šťavy, 5 g pomarančovej kôry a 3 g citrónovej kôry
120 g kryštálového cukru, ¼ ČL soli
30 g pomarančového likéru a na flambovanie
90 g rastlinného masla a na opekanie
Postup:
Do rastlinného mlieka pridáme postupne všetky suché ingrediencie, múku ako poslednú. Vmiešame tak, aby v ceste nevznikli hrudky. Na rozpálenú panvicu nalejeme cesto. Keď sa začnú objavovať bublinky, palacinku obrátime a opražíme z druhej strany. Medzitým si pripravíme omáčku. Zmiešame a privedieme do varu pomarančovú a citrónovú šťavu, kôru, cukor a soľ. Po zovretí odstavíme z ohňa, pridáme maslo a pomarančový likér.
Palacinky opečieme na masle a pomarančovej šťave do zlatista. Na panvicu pridáme asi tretinu omáčky so 4 palacinkami, zloženými do trojuholníka tak, aby zakryli celý povrch panvice. Varíme na miernom ohni asi 3-4 minúty, kým nezačne omáčka hustnúť. Pridáme 15 ml pomarančového likéru do stredu palaciniek a plameňom ho podpálime. Počkáme, kým plameň zhasne a flambované palacinky preložíme aj s omáčkou na tanier. Servírujeme s vychladeným jogurtom.
Krupicová kaša s ovseným mliekom od Veggie´s Way
Suroviny:
10 PL špaldovej krupice
500 ml ovseného mlieka K-take it veggie
2 PL agáve sirupu , rastlinné maslo, kakao
1 ČL ľanových semiačok
mandľové maslo, vlašské orechy
Postup:
500 ml ovseného mlieka nalejeme do hrnca a dáme zovrieť. Špaldovú krupicu rozmiešame v troche ovseného mlieka, po zovretí prilejeme pripravenú zmes a varíme za stáleho miešania, kým krupica zhustne. Osladíme agáve sirupom a rozdelíme na 2 porcie. Ozdobíme kakaom, orechmi, ľanovými semiačkami, rastlinným maslom či škoricou.
Vedeli ste, že Kaufland získal minulý rok titul Rastlinný reťazec roka 2020 pre svoju širokú ponuku rastlinných alternatív mäsa a mäsových výrobkov, vrátane vlastnej značky K-take it veggie? Všetky výrobky K-take it veggie sú navyše klimaticky neutrálne, pretože Kaufland ich dopad na životné prostredie kompenzuje medzinárodne certifikovanými projektami.
- reklamná správa -