Ideálne ku káve, ale aj ako sladký snack. Pripravte si chutné, čokoládové potešenie
Niektorí ju milujú viac, niektorí menej. Faktom však je, že na čokoláde si pochutí z času na čas každý. A ešte viac, keď je hlavnou esenciou chutného receptu, akým sú aj kakaové/ čokoládové rezy.
Potrebujete:
- 375g masla
- 180g polohrubej múky
- 14 vajíčok
- 14PL kryštálového cukru
- 10ČL kakaa
- 2 balenia vanilkového cukru
- kypriaci prášok do pečiva
- rumový sirup/aróma
- čokoládová poleva
Prečítajte si: Zahreje nielen na duši: Lávový koláč s pečenými hruškami
Postup:
Zo siedmich bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ku ktorému primiešavame pomaly cukor (približne 7PL). Po dostatočnom premiešaní pridáme žĺtky a následne múku spolu s práškom do pečiva a troma lyžicami kakaa. Vznikne nám cesto, ktoré následne vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Zmes necháme piecť približne polhodinu pri 180 stupňoch.
V druhej mise si zatiaľ pripravíme krém. Vajíčka, kakao, kryštýlový a vanilkový cukor, šľaháme nad parou až kým nám zmes nezhustne. Necháme ju vychladnúť, zatiaľ čo si vymiešame maslo, ktoré do kakaovej zmesi pridáme.
Upečený korpus vytiahneme z rúry a pozdĺžne prerežeme na polovicu. Obidve časti pokvapkáme rumovým sirupom a následne jeden plát natrieme kakaovým krémom. Druhým ho opatrne ''zatvoríme'' a jemne, no dostatočne dobre ich popritláčame. Zvyškom krému natrieme vrch a pokojne aj boky zákusky. Na záver môžeme poliať čokoládovou polevou alebo roztopenou horkou čokoládou. Dobrú chuť!
Neprehliadnite: Koláč ako dokonalý recept. Ako si pripravíte chutné punčáky z pohodlia domova?