Ľahký recept aj pre začiatočníkov. Pistáciovú tortu si zamilujete okamžite
Ak vás už omrzeli klasické sladké recepty, máme pre vás jeden, ktorý si nepochybne zamilujete - sviežu, pistáciovú tortu, ktorá dokonalo zasýti vaše chuťové poháriky.
Potrebujete:
- 3ks vajíčok
- 120g kryštálového cukru
- 120g polohrubej múky
- 2ks kvalitného pistáciového pudingu
- 500ml mlieka
- 1 pistáciový termix
- 2x250ml šľahačky
- želatínu
- pistáciovú tyčinku
- džem
Prečítajte si: Koláč ako dokonalý recept. Ako si pripravíte chutné punčáky z pohodlia domova?
Postup:
Pripravíme si korpus. Na začiatok oddelíme žĺtky od bielok a pomocou cukru vyšľaháme sneh. Postupne pridávame žĺtka a lyžicu vlažnej vody. Všetko spolu premiešame a následne do zmesi vložíme aj preostiatu múku. Korpus dáme upiecť do predom vyhriatej rúry na 160 stupňov približne na 40 minút.
Medzičasom si pripravíme krém z pudingu - zatiaľ čo sa varí 400ml mlieka, vo zvyšku rozmiešame pudingy a následne prelejeme do vracieho mlieka. Keď puding vychladne, vyšľaháme ho a pridáme k nemu pistáciový termix.
Želatínu zalejeme približne 100ml vody a poriadne rozmiešame. Pridáme do nej približne tri lyžice uvareného, rozmixovaného pudingu s termixom a celú vzniknutú zmes vymiesime. Všetko nakoniec prelejeme do zvyšného pudingu a pokračujeme v miešaní. Osobitne si vyšľaháme šľahačky, ktoré taktiež pridáme do hrnca s pudingom.
Hotový korpus potrieme džemom a na vrch vylejeme hotový krém. Na vrch môžeme nastrúhať čokoládovú tyčinku alebo samotné pistácie, záleží na našej chuti. Hotovú tortu necháme stuhnúť v chladničke - najlepšie aspoň na pár hodín, Dobrú chuť!
Neprehliadnite: Doprajte si výnimočné raňajky. Ako si pripraviť sladký, francúzsky toast?