Presunúť na hlavný obsah

Ľahký recept aj pre začiatočníkov. Pistáciovú tortu si zamilujete okamžite

Recepty

Ak vás už omrzeli klasické sladké recepty, máme pre vás jeden, ktorý si nepochybne zamilujete - sviežu, pistáciovú tortu, ktorá dokonalo zasýti vaše chuťové poháriky.

Potrebujete: 

  • 3ks vajíčok
  • 120g kryštálového cukru
  • 120g polohrubej múky
  • 2ks kvalitného pistáciového pudingu
  • 500ml mlieka
  • 1 pistáciový termix
  • 2x250ml šľahačky
  • želatínu
  • pistáciovú tyčinku
  • džem

Prečítajte si: Koláč ako dokonalý recept. Ako si pripravíte chutné punčáky z pohodlia domova?

Postup:

Pripravíme si korpus. Na začiatok oddelíme žĺtky od bielok a pomocou cukru vyšľaháme sneh. Postupne pridávame žĺtka a lyžicu vlažnej vody. Všetko spolu premiešame a následne do zmesi vložíme aj preostiatu múku. Korpus dáme upiecť do predom vyhriatej rúry na 160 stupňov približne na 40 minút.

Medzičasom si pripravíme krém z pudingu - zatiaľ čo sa varí 400ml mlieka, vo zvyšku rozmiešame pudingy a následne prelejeme do vracieho mlieka. Keď puding vychladne, vyšľaháme ho a pridáme k nemu pistáciový termix.

Želatínu zalejeme približne 100ml vody a poriadne rozmiešame. Pridáme do nej približne tri lyžice uvareného, rozmixovaného pudingu s termixom a celú vzniknutú zmes vymiesime. Všetko nakoniec prelejeme do zvyšného pudingu a pokračujeme v miešaní. Osobitne si vyšľaháme šľahačky, ktoré taktiež pridáme do hrnca s pudingom. 

Hotový korpus potrieme džemom a na vrch vylejeme hotový krém. Na vrch môžeme nastrúhať čokoládovú tyčinku alebo samotné pistácie, záleží na našej chuti. Hotovú tortu necháme stuhnúť v chladničke - najlepšie aspoň na pár hodín, Dobrú chuť!

Neprehliadnite: Doprajte si výnimočné raňajky. Ako si pripraviť sladký, francúzsky toast?