Presunúť na hlavný obsah

Martina Grešová je oproti minulosti viditeľne štíhlejšia: Strava tvorí 90% jej úspechu, pripravte sa aj na odriekanie

Slovenské celebrity

Žena s glamourom Francúzky, očarujúca návrhárka a podnikateľka Martina Grešová je známa nielen skvelým štýlom, ale aj absolútne bezchybnou figúrou. V rozhovore nám prezradila, ako sa udržiava vo forme a veru nie je to o genetike.

Aké je tvoje tajomstvo štíhlej postavy? Lebo vyzeráš neskutočne!

Kebyže sa ma to opýtaš v 20- tke, poviem, že genetika. Aktuálne, keď mám 34 rokov, to už by som si len priala môcť to hovoriť (smiech).

V mojom  prípade je to skutočne o odriekaní si. Napríklad už viac ako 5 rokov nejem sladkosti, žiadne, áno, ani zmrzlinu v lete. Musím povedať, že úplne obmedzujem mlieko a mliečne výrobky. Hneď, ako som obmedzila tieto dve veci, ako to povedať, spľasla som. Keďže som pred cca 5 rokmi mala tak o 10kg/15kg viac. Lekári mi dokonca povedali, že kvôli tráviacim ťažkostiam budem musieť užívať lieky do konca života. A ja som sa z toho dostala svojpomocne a žiadne lieky neužívam.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Belvoir Boutique ® (@kdebolotambolo),

Ako vyzerá tvoj jedálniček?

Neraňajkujem. Sú ľudia, čo to odsudzujú a potom sú takí, čo rovnako neraňajkujú. Keď sa najem, moja energia sa zníži, lebo telo ju hneď zacieli na trávenie. Kedysi boli raňajky základ dňa, pokiaľ sa hneď po nich odchádzalo na pole a cely deň sa pracovalo, hlavne fyzicky. To už neplatí.

Môj jedálniček je zväčša mäso/zelenina. Obedujem, večeriam. Nesnackujem, žiadne proteínové tyčinky, oriešky, ani iné “zájedky”, ako to ja volám. Dokonca mi nechýba ani ovocie. Keď som hladná, plnohodnotne sa najem. Radšej 3-krát za deň, ako vždy niečo priebežne zajedať. Môjmu stravovaniu sa inak hovorí aj fasting. Fungujem tak už pár rokov a vždy, vždy to funguje. Zvyknem hovoriť, “stay hungry, stay focused”. Jednoducho je to tak. S plným žalúdkom nepodáte taký výkon.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Belvoir Boutique ® (@kdebolotambolo),

Tak ono už keď som tú moju stravu obmedzila na 2 jedlá denne, dám si aj pizzu, aj burger (to je moje najobľúbenejšie jedlo - v každej krajine, kde som bola, v meste, som vždy musela skúsiť burger), ale všetko s mierou, zasa nie každý deň a ak burger, tak menej hranoliek. 

Ale snažím sa jesť veľa rýb, milujem chobotnicu alebo iné morské plody, napríklad slávky, lososa. K tomu skutočne zväčša len tepelne upravenú zeleninu. My sme vyrastali na mäse a robili zabíjačky. Surová zelenina mne osobne robí zle.

A napríklad chlieb, ten mi robí dobre - milujem ho a neviem si bez chleba predstaviť život. Povedala som si, už keď som sa vzdala sladkostí, tak chleba a vína sa nevzdám nikdy. Samozrejme, že si dám aj dobré víno, v lete biele, v zime skôr červené alebo varené. Ale aj to s mierou. Takisto, čo sa týka chleba, treba pozerať na zloženie, mne robí najlepšie ražný.

O jedle by sme sa vedeli baviť, o joj joooj. Ja milujem jesť. Jedlo vo mne vždy evokuje priateľov a good times. Takže síce len 2x za deň, ale užívam si to. 

Neprehliadnite: Rozhovor s Tamarou Kramárovou: Chcem, aby ma ľudia vnímali kvôli mojim schopnostiam, nie kvôli rodičom

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Belvoir Boutique ® (@kdebolotambolo),

 

Je všetko len o strave alebo sa venuješ aj cvičeniu? Ak áno, čomu a ako často?

U mňa je to 85% -90% o strave. Avšak nemôžem povedať, že sa nehýbem. Som veľký lyžiar, v lete mám rada korčule. Skoro každý týždeň chodíme s priateľmi na túru. Rada chodím peši, v rámci mesta, aj každý deň, ak je to možné. Takže vždy je tam aj nejaký pohyb. Aj moja práca je o pohybe. Ťahať a prenášať metre a metre látok je už posilka sama o sebe. 

No musím povedať, že som počas pandémie začala chodiť do posilňovne, mala osobného trénera a bolo vidieť už po mesiaci neskutočnú zmenu, na pevnosti svalov, pokožky, celého tela. Bohužiaľ, som sa tomu nemohla venovať naďalej, kvôli pracovnej vyťaženosti. Ale dúfam, že ak sa bude dať, opäť si nastavím aspoň 3x do týždňa posilňovanie s vlastnou váhou, hoci len doma. 

Čítajte tiež: Rozhovor s Emou Müllerovou: O sebaláske ale aj o tom, ako sa dostala k podcastom

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Belvoir Boutique ® (@kdebolotambolo),