Hit jesene: Krémové tekvicové cestoviny s pečenou brokolicou
Vymeňte obyčajnú tekvicovú polievku a stavte na nové recepty z oranžovej kráľovnej jesene.
Neprehliadnite: Domáce bazalkové pesto: Rýchly recept na špagety, ktoré si zamiluje celá vaša rodina
Na prípravu cestovín potrebujete
- 400 g cestovín
- 1 konzerva tekvicového pyré (alebo ½ udusenej a rozmixovanej menšej hokaido tekvice)
- 100 g cherry paradajok
- 100 údenej slaniny
- ½ brokolice
- Parmezán
- 1 strúčik cesnaku
- 50 ml smotany na šľahanie
- Tekvicové semiačka
Neprehliadnite: Doprajte si sladké ovocné potešenie: Receptu na malinové tartaletky neodoláte
Postup prípravy
- Brokolicu nakrájame na menšie kúsky, opláchneme a rozložíme rovnomerne na plech vytretý olivovým olejom. Brokolicu osolíme, okoreníme a pečieme asi 20 minút na 180°C. V polovici pečenia brokolicu otočíme, aby bola chrumkavá z oboch strán.
- Vo veľkom hrnci si uvaríme v osolenej vriacej vode cestoviny.
- Slaninu nakrájame na malé kúsky, vložíme na panvicu a opečieme.
- Slaninu vyberieme a na tú istú panvicu pridáme lyžicu olivového oleja.
- Pridáme cesnak, prekrojené cherry paradajky, ktoré osolíme a okoreníme a chvíľu pražíme, kým cesnak neskaramelizuje.
- K cesnaku a paradajkám primiešame tekvicové pyré. Osolíme, okoreníme a necháme povariť asi 10 minút.
- Do omáčky nastrúhame asi 100 g parmezánu a zjemníme ju ešte trochou smotany na šľahanie.
- Omáčku zmiešame s cestovinami, upečenou brokolicou a slaninou. Dozdobíme ich slnečnicovými semiačkami, parmezánom a kvapkou olivového oleja.
Dobrú chuť!
Neprehliadnite: Túto zdravú hráškovo-špenátovú polievku si obľúbi celá rodina