Tip na ľahkú večeru: Opekané kuracie mäso s quinoou, čerstvou zeleninou a avokádom
V lete sa nám síce počas dňa veľa jesť nechce, dlhé večere nás však nakoniec na niečo dobré pod zub zlákajú. Pochutnajte si preto aj vy na niečom ľahkom a výdatnom.
Quinoa sa ako surovina a príloha k jedlám dostáva do popredia oveľa viac, ako to bolo zvykom. Doprajte si ju aj vy v kombinácii s kuracím mäsom a získajte tak ľahkú a chutnú večeru za niekoľko minút.
Mohlo by vás zaujímať: Osviežujúci letný šalát, ktorý máte za pár minút: Melón a prosciutto v ňom tvoria dokonalú kombináciu
Budete potrebovať:
- 1/2 PL kokosového oleja
- 3 malé cibuľky
- 250 g kuracích pŕs
- 250 g predvarenej quinoi (stačí, ak ju podobne ako cestoviny necháte variť vo vriacej osolenej vode 8 až 10 minút a následne scedíte)
- 1 veľké avokádo
- soľ a čierne korenie podľa potreby
- ČL citrónovej šťavy
- 5 cherry paradajok
- 1/2 šalátovej uhorky
- 2 väčšie reďkovky
- za hrsť rukoly
Inšpirujte sa: Moderná čokoládová raw torta: Pridajte ríbezle a dokonalý svieži dezert je na svete
Postup:
Najprv si vo woku nechajte rozhoriať kokosový olej, pridajte cibuľky a pražte až dovtedy, kým nezačnú mäknúť, čo by nemalo trvať dlhšie ako 4 minúty.
Následne ku všetkému pridajte vopred okorenené a osolené kuracie prsia nakrájané na tenké plátky, zväčšite oheň a pražte ďalších 5 minút až do doby, kým mäso nie je úplne hotové. To poľahky zistíte tak, že kúsok prekrojíte a odsledujete si farbu samotného mäsa. Tá by nemala za žiadnych okolností pripomínať ružovú.
Nenechajte si ujsť: Pôsobivý letný obed: Vyskúšajte provensálske rizoto s cuketou a rajčinami
Predvarenú quinou dochuťte soľou a čiernym korením a následne ju na panvici opekajte aspoň minútu, kým sa nezohreje. Naservírujte ju na tanier spoločne s mäsom a ku všetkému pridajte pretlačené avokádo pokvapkané citrónovou šťavou. Ako príloha vám skvele poslúžia nakrájané surové paradajky, uhorky, reďkovky a rukola, ktoré všetko dokonale dozdobia. Želáme dobrú chuť!