Tradičné Chilli con carne za 30 minút: Tento recept si zamiluje celá vaša rodina
Potrebujete len pol hodinku na to, aby ste svojim blízkym pripravili klasickú mexickú pochúťku.
Pre štyri porcie budeme potrebovať:
500g mletého hovädzieho mäsa
400g červenej fazule z konezrvy
2 veľké strúčiky cesnaku
1 veľká lyžica paradajkového pretlaku
1 malá čili paprička
Stredne veľká cibuľa
120ml hovädzieho vývaru alebo červeného vína
4 lyžice kyslej smotany
½ lyžičky cukru
Malá červená paprika
2 lyžice oleja
1 lyžica mletej papariky, rasce
Soľ, sušené oregano
2 mladé cibuľky
Tortilly
Ľadový šalát na ozdobenie
Vyskúšajte: Rýchly recept na falošnú roštenku z bravčového karé
Postup:
Papriku a čili si umyjeme a spolu s cibuľou nakrájame nadrobno. Vo veľkom hrnci si na rozpálenom oleji opražíme papriku s cibuľou a pridáme mleté hovädzie mäso, mletú papriku, rascu a opekáme, kým mäso nezhnedne. Následne do hrnca pridáme pretlačený cesnak, čili, pokrájané rajčiny aj so šťavou, pretlak, soľ, cukor, oregano a podlejeme všetko vývarom alebo vínom. Po zovretí zmiernime oheň, hrniec prikryjeme a dusíme pätnásť minút.
Kým sa mäso dusí si umyjeme a nakrájame mladé cibuľky a zohrejeme tortily. Po zhruba desiatich minútach dusenia pridáme do zmesi prepláchnuté červené fazuľky a dusíme ešte päť minút.
Čili podávame so zohriatymi tortillami, kyslou smotanou a ozdobíme šalátovými listami a mladou cibuľkou. Môžete pridať aj hoblinky parmezánu alebo iného syra. Dobrú chuť!
Odporúčame: Morčacie rezne za pár minút: Tento elegantný a chutný recept si zamilujete