Tradičné Chilli con carne za 30 minút: Tento recept si zamiluje celá vaša rodina
Potrebujete len pol hodinku na to, aby ste svojim blízkym pripravili klasickú mexickú pochúťku.
Ohúrte členov rodiny originálnym mexickým čili
Pre štyri porcie budeme potrebovať:
500g mletého hovädzieho mäsa
400g červenej fazule z konezrvy
2 veľké strúčiky cesnaku
1 veľká lyžica paradajkového pretlaku
1 malá čili paprička
Stredne veľká cibuľa
120ml hovädzieho vývaru alebo červeného vína
4 lyžice kyslej smotany
½ lyžičky cukru
Malá červená paprika
2 lyžice oleja
1 lyžica mletej papariky, rasce
Soľ, sušené oregano
2 mladé cibuľky
Tortilly
Ľadový šalát na ozdobenie
Vyskúšajte: Rýchly recept na falošnú roštenku z bravčového karé
Postup:
Papriku a čili si umyjeme a spolu s cibuľou nakrájame nadrobno. Vo veľkom hrnci si na rozpálenom oleji opražíme papriku s cibuľou a pridáme mleté hovädzie mäso, mletú papriku, rascu a opekáme, kým mäso nezhnedne. Následne do hrnca pridáme pretlačený cesnak, čili, pokrájané rajčiny aj so šťavou, pretlak, soľ, cukor, oregano a podlejeme všetko vývarom alebo vínom. Po zovretí zmiernime oheň, hrniec prikryjeme a dusíme pätnásť minút.
Kým sa mäso dusí si umyjeme a nakrájame mladé cibuľky a zohrejeme tortily. Po zhruba desiatich minútach dusenia pridáme do zmesi prepláchnuté červené fazuľky a dusíme ešte päť minút.
Čili podávame so zohriatymi tortillami, kyslou smotanou a ozdobíme šalátovými listami a mladou cibuľkou. Môžete pridať aj hoblinky parmezánu alebo iného syra. Dobrú chuť!
Odporúčame: Morčacie rezne za pár minút: Tento elegantný a chutný recept si zamilujete