Presunúť na hlavný obsah

Žena kvôli zápalu hrubého čreva vylúčila bežné jedlá: Takto sa vyrovnávala s usadeninami v tele

Zdravie

Čo sa môže stať s vaším telom, keď dáte šancu najskôr prirodzenej liečbe pred medicínou? Vaše telo zažije zmenou jedálnička šok, ale potom...

Čím to je, že sa toľko zaujímame o zdravie a pohodu iných a to svoje pritom častokrát podceňujeme? Nič nám neotvorí oči ako to, keď si tým prejdeme sami na vlastnej koži. Inak tomu nebolo ani v prípade  43-ročnej ženy, ktorá nikdy predtým nemala vážnejšie onemocnenia. „Z ničoho nič“ však prišli bolesti a hlavne kŕče v bruchu a to po zjedení takmer hocijakého jedla. Podľa výpovedi tejto pani, jej jedálny lístok neobsahoval žiadne extra mastné jedlá, to sa už ale nedá povedať o ich kalóriách. Typické potraviny, ktoré je bežný človek v podobe pečiva z bielej múky, každý druhý deň mäso a to aj vo večerných hodinách či veľa omáčok zahustených bielou múkou. Strukoviny či zelenina a iné zásaditejšie suroviny, ktoré sú najmä v rastlinných produktoch boli začlenené do jedálnička minimálne. 

Po pravidelných kŕčoch, ktoré žena podceňovala (tak, ako väčšina ľudí) prišlo k zisteniu krvi vo vylučovaní. Práve toto je pre mnohých až znak, že niečo nie je v poriadku. Lekári potvrdili, že išlo o zápal hrubého čreva a nariadili okamžitú diétu postavenú výlučne na vode, bez akéhokoľvek jedla a samozrejme antibiotiká. Práve voči tým je čoraz viac ľudí nedôveryhodných, respektíve, nechcú ich konzumovať v toľkej miere. Táto žena preto vyskúšala najskôr alternatívnu liečbu a zašla za odborníkom na výživu, ktorý ju nasmeroval, čo sa týka stravy. Na zníženie zápalu čreva pomôžu potraviny s vysokým obsahom vlákniny, aspoň 35 gramov tejto zložky denne.

Poďme ale po poriadku. Žena sa začala liečiť tinktúrami, teda kvapkami z bylín a taktiež koloidným striebrom. To si dávala 2-4 krát denne po jednej lyžičke (treba používať plastovú). Práve koloidné striebro má rovnaké účinky ako antibiotiká (akurát ide o prírodnú formu). Do jedálnička zaradila tiež silné zeleninové vývary a teda teplú tekutú stravu. Prvé tri dni prešlo jej telo naozaj očistou, počas ktorej musela prijímať dostatok tekutín v podobe vody. Po pár dňoch začlenila do jedálnička vývar z ryže a varenú zeleninu v malých množstvách. Až po ďalších dňoch to bola tuhá strava vo forme ryže či rôznych strukovín. Vyradenie mliečnych výrobkov, pečiva a cestovín (lepok) či bravčového a hovädzieho mäsa bolo pre telo šok. Nehovoriac o vyradení sladkostí a rafinovaného cukru. Telo tejto ženy reagovalo tak, ako väčšina ľudí, ktorí sa vzdajú cukru. Bolesti hlavy, nábeh na zvracanie a nevoľnosť. Je to len reakcia tela na látku, od ktorej bolo závislé viac, ako si mnohí z nás vieme vôbec predstaviť. 

Najhoršie, čo môže takto vyliečený pacient urobiť je postupne prejsť opäť na stravu, akú konzumoval pred vyskytnutím sa problémov. Je viac ako pravdepodobné, že si rovnaké a ešte horšie problémy privolá. Táto pani sa poučila a obmedzila príjem spomínaných jedál. Pri varení sa zamerala na teplé jedlá, strukoviny, ľanové semienka, ryby, hydinu a veľké množstvo zeleniny, či už surovej alebo varenej. Je tak živým príkladom toho, že sme to, čo jeme.

Máte problemy s trávením? Potom je pre vás kniha Taktne o tráviacom trakte to pravé. Osobný odber máte po celej SR zdarma.