Babičkina „fučka“ na zdravý spôsob. Rýchly, zdravý, lacný a chutný recept!
Milujete typickú slovenskú kuchyňu? Zemiaková fučka je jej klasikou, zvyčajne sa však zahusťuje hrubou múkou a pripravuje na masti. My vám ponúkame recept na zdravšiu verziu, ktorá sa zahusťuje krúpami.
Potrebujeme:
700 - 800 g zemiakov,
150 g jačmenných krúp,
3 strúčiky cesnaku,
1 – 2 cibule,
majorán, soľ,
petržlenová vňať,
olivový olej
Ako na to:
Krúpy premyte. V hrnci si na olivovom oleji uduste krúpy, osoľte, zalejte vodou a dovarte do mäkka. Očistené zemiaky uvarte v osolenej vode. Zalejte horúcim mliekom a rozpučte na kašu. K zemiakom potom primiešajte krúpy, cesnak, podľa chuti majorán, alebo oregano a petržlenovú vňať. Na panvici si opečte nadrobno nakrájanú cibuľku a polovicu primiešajte do kaše. Zvyšnou cibuľou posypte vrch kaše pred podávaním. Dobrú chuť!