10 potravín, z ktorých vzniká obrovský odpad v tele: Vyvarujte sa ich!
Ste to, čo jete – znie známe heslo. Z niektorých potravín nám tečú slinky, no pravdou však je, že práve pri nich porušujeme zdravé stravovanie. Tu je zoznam potravín, ktoré zanechávajú v našom tele dlhodobý „odpad“.
Lenivosť, ťažkopádnosť, slzenie očí alebo oslabenie zraku, či problémy s vyrážkami a svrbením v okolí intímnych zón môžu súvisieť s toxickým zaťažením pečene. Dokonca aj niektoré prípady migrény súvisia s problémami s pečeňou. Symptómy toxického zaťaženia pečene súvisia samozrejme s nesprávnym stravovaním alebo prejedaním sa. To, či máte problémy s pečeňou viete zistiť aj prostredníctvom tváre – zóna pečene sa nachádza uprostred obočia.
Z psychologického hľadiska, ľudia, ktorí majú problémy s pečeňou podliehajú agresivite. Stávajú sa z nich žiarliví, nespokojní a oveľa viac výbušní ľudia, ako predtým. Je to spôsobené zanesením a infekciou mazových žliaz. Nadmiera živočíšnych tukov a bielkovín v tele poškodzujú funkciu pečene. Naopak, rastliné tuky, ovocie, zelenina, čerstvé ryby pôsobia priaznivo.
Potraviny, ktoré sú ťažko stráviteľné a ich časti sa usádzajú v tele:
1.Tavený alebo vyprážaný syr
2. Hovädzie mäso
3. Údeniny
4. Škvarky
5. Biele pečivo
6. Kysnuté knedle
7. Sladkosti s rafinovanými cukrami
8. Chili alebo silné korenie
9. Hrušky
10. Sardinky alebo ryby v oleji (Pozor, čerstvé ryby sú naopak prospešné)