Zdravé a ľahké špenátovo-hráškové rizoto
Špenátovo-hráškové rizoto je krémové a veľmi výživné. Zamerajte sa na viac zeleniny ako ryže. Najlepšie chutí so strúhaným parmezánom alebo so strateným vajíčkom. Zároveň je to výborné "tréningové" jedlo, ktoré nezaťažuje žalúdok.
Na dve porcie potrebujeme:
1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky,
60 g ryže basmati,
500 ml domáceho kuracieho vývaru,
250 g zeleného hrášku,
2 veľké hrste čerstvého baby špenátu,
2 strúčiky cesnaku,
Soľ, čierne korenie,
1 PL masla ghee,
Olivový olej
Ako na to:
Na stredne veľkej panvici rozohrejte olivový olej a opražte na ňom cibuľku domäkka. Potom pridajte ryžu. Dochuťte ju soľou, korením a opražte spolu s cibuľou. Potom pridávajte kurací vývar po naberačkách. Keď vsiakne, pridajte ďalšiu až kým ryža nezmäkne. Do ryže pridajte pretlačený cesnak a 1 lyžicu masla ghee pre jemnejšiu konzistenciu a premiešajte. V druhom hrnci si na pare nechajte zmäknúť hrášok, dajte do hlbokej misky spolu so špenátom a vymixujte ponorným mixérom do hladka. Túto zmes potom vmiešajte ešte do horúceho rizota. Pred podávaním na rizoto nastrúhajte parmezán alebo pripravte vajíčko.
Dobrú chuť.