Sezóna hrášku začala, je výborný na nervy aj ako zdroj energie
Hrášok je potravina, ktorej sa v našich podmienkach darí. V kuchyni má rôzne využitie ale najlepší je čerstvý práve teraz, počas jeho sezóny. Na čo všetko je dobrý?
Hrášok je strukovina so sladkastou chuťou. Zelené guľôčky obsahujú veľa dôležitých látok.
Energia aj vitalita
Užitočný je pre deti v období rastu a vývoja, pre športovcov a ako dôležitý zdroj ľahšie straviteľných bielkovín pre vegetariánov. Hrach nasýti a dodá energiu.
Veľmi výživný je čerstvý hrach, práve v tomto období by sme si ho mali dopriať čo najviac, varený, mrazený, sušený, či sterilizovaný totiž stráca veľa vzácnych látok. V kuchyni sa dá využiť do polievok, pomazánok, mäsa, dáva sa do ryže, či rizota, do šalátov, cestovín.