Ako si urobiť chrumkavé tigrie krevety
Tempura je japonský pokrm pripravovaný smažením malých kúskov mäsa, rýb, rozmanitých druhov zeleniny a ovocia obalených v cestíčku v rozpálenom oleji.
Tigrie krevety s ananásovým šalátom
20 tigrích kreviet
1 hrnček panku (japonskej strúhanky)
1 ČL čili pasty
ananásový šalát:
pol ananásu
4 PL slivkovej omáčky
1 ČL pikantnej čili pasty Sambal oelek
šťava z 1 citróna
hrsť koriandru
soľ
červené korenie
Tigrie krevety olúpeme a vyrežeme črievko. Tempuru dôkladne rozmiešame s vodou a necháme odstáť asi 15 minút. Potom krevety obalíme v tempure (ak nemáme v cestíčku) a potom v panku (alebo v strúhanke). Smažíme v oleji rozpálenom na 180°C asi 3 minúty do zlatista a podávame s ananásom. Ananásový šalát: Ananás olúpeme a vykrojíme tvrdý stred. Potom ananás nakrájame na drobné kocôčky a zmiešame s čili, slivkovou omáčkou a citrónovou šťavou. Dochutíme soľou a korením. Nakoniec pridáme koriander a necháme odstáť v chladničke asi 15 minút.
Recept: Jaroslav Žídek pre Pravda Ženy
Foto: Robert Hüttner, Pravda