Cestoviny lákajú ľahkou prípravou a skvelou chuťou
Cestoviny sú pre mnoho ľudí synonymom rýchleho a chutného jedla.
Aj preto sa tešia všeobecnej obľube – veď kto by si raz za čas nedoprial dobré špagety, makaróny, ravioly či tortelíny?
Sophia Loren vzdala tomuto talianskemu národnému jedlu hold vetou: "Za všetko, čo vidíte, vďačím špagetám." Sama ich najčastejšie jedáva s olivovým olejom.
Ich kombinácia s množstvom syra a kečupu rozhodne nepatrí k tým, ktoré by brali ohľad na vašu líniu.
Kedysi bol výber cestovín v našich obchodoch pomerne jednotvárny – líšili sa zväčša len tvarom. Dnes je však situácia podstatne lepšia. Môžete si vybrať, podľa ich druhu ale aj farby či ochutenia.
Nepozdáva sa vám biela múka, z ktorej sú najčastejšie pripravované? Skúste tie z celozrnnej múky. Ak chcete mať istotu, že vaše cestoviny sú vyrobené v súlade s prírodou, vyberajte medzi bio výrobkami. Nudí vás ich farba? Vymaľujte si taniere ochutenými cestovinami – zelenými špenátovými alebo červenými paprikovými a paradajkovými. Ich chuť nie je veľmi odlišná od tých klasických, ale váš prestretý stôl oživia na jednotku.
Recept, ktorý ponúkame, vás možno inšpiruje aj k hľadaniu vašich originálnych cestovinových pochúťok.
Mušle s krabím mäsom
0,5 kg cestovín mušličiek
300 g krabieho mäsa
150 g zelených olív strúčik cesnaku
olej
soľ
mleté korenie
oregano alebo bazalka
Postup:
Na oleji urestujeme olivy a posekaný cesnak. Pridáme oregano alebo bazalku, podlejeme trochou vody a necháme prejsť varom. Do vriacej zmesi pridáme nakrájané krabie mäso a dochutíme podľa potreby. Zmes nalejeme na vopred uvarené cestoviny.
Zdroj: Elena Zemková pre Pravdu, recept pripravil Juraj Michalič
Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
Sophia Loren vzdala tomuto talianskemu národnému jedlu hold vetou: "Za všetko, čo vidíte, vďačím špagetám." Sama ich najčastejšie jedáva s olivovým olejom.
Ich kombinácia s množstvom syra a kečupu rozhodne nepatrí k tým, ktoré by brali ohľad na vašu líniu.
Kedysi bol výber cestovín v našich obchodoch pomerne jednotvárny – líšili sa zväčša len tvarom. Dnes je však situácia podstatne lepšia. Môžete si vybrať, podľa ich druhu ale aj farby či ochutenia.
Nepozdáva sa vám biela múka, z ktorej sú najčastejšie pripravované? Skúste tie z celozrnnej múky. Ak chcete mať istotu, že vaše cestoviny sú vyrobené v súlade s prírodou, vyberajte medzi bio výrobkami. Nudí vás ich farba? Vymaľujte si taniere ochutenými cestovinami – zelenými špenátovými alebo červenými paprikovými a paradajkovými. Ich chuť nie je veľmi odlišná od tých klasických, ale váš prestretý stôl oživia na jednotku.
Recept, ktorý ponúkame, vás možno inšpiruje aj k hľadaniu vašich originálnych cestovinových pochúťok.
Postup:
Zdroj: Elena Zemková pre Pravdu, recept pripravil Juraj Michalič
Foto: Ľuboš Pilc, Pravda