Na jar vykukne hlávkový šalát
Chcete schudnúť hneď na jar? Pomôže vám pohyb a rozumné stravovanie. Zaraďte do jedálnička hlávkový šalát.
Hlávkový šalát je pekný nielen na pohľad, ale obsahuje aj veľa účinných látok pre ľudský organizmus, akým sú napríklad antioxidanty. Je zdrojom železa a kyseliny listovej. Zelené listy hlávkového šalátu povzbudzujú trávenie a činnosť pečene.
Jar je časom očisty organizmu a mnoho žien využíva na zhodenie nadbytočných kíl práve šaláty. Hlávkový šalát sám o sebe nemá výraznú chuť, preto ho dochucujeme podľa fantázie na desiatky spôsobov - záleží od vás, na čo máte práve chuť.
Ako upraviť hlávkový šalát?
V prvom rade ho treba dobre umyť. Prepláchnite aspoň v dvoch vodách dôkladne každý jeden list, aby ste omylom nezjedli so šalátom aj slimáka.
Konzumujte vždy čerstvé listy, odtrhnutý pomerne rýchlo vädne a stráca pružnosť a chuť.
Pripravte si šalát s vajcami
Potrebujete:
2 vajcia uvarené natvrdo
120 ml kyslej smotany
3 až 4 hlávky šalátu
ocot
cukor
soľ
Postup prípravy:
Listy hlávkového šalátu nakrájajte a poukladajte do misky na šalát.
Polejte kyslou smotanou, do ktorej pridajte podľa chuti cukor, soľ a ocot.
Ozdobte dielikmi natvrdo uvarených vajec.
Zdroj: -aj- pre oŽene.sk
Foto: Shutterstock