Recept: Farfalle s prosciuttom a čakankou
Cestoviny farfalle so špecifickou slanou talianskou šunkou prosciuttom.
(Recept pre päť osôb)
500 g farfalle (cestovín v tvare motýlikov či mašličiek)
100 g tenkých plátkov prosciutta
1 hlávka čakanky radicchio
2 vetvičky rozmarínu
80 g masla
2 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
soľ
čierne korenie
parmezán
Na panvicu nalejeme olivový olej, pridáme maslo, nadrobno nasekaný cesnak, rozmarín a krátko popražíme. Pridame nakrájanú čakanku, ochutíme soľou a čiernym korením. Potom pridáme uvarené farfalle, plátky prosciutta a spolu zľahka premiešame. Pred podávaním posypeme parmezánom.
Náš tip: Farfallini je označenie pre menšie motýliky, farfallone sú zasa tvarovo väčšie cestoviny.
Text: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu