Presunúť na hlavný obsah

Recept: Farfalle s prosciuttom a čakankou

Recepty

Cestoviny farfalle so špecifickou slanou talianskou šunkou prosciuttom.

(Recept pre päť osôb)


500 g farfalle (cestovín v tvare motýlikov či mašličiek)

100 g tenkých plátkov prosciutta

1 hlávka čakanky radicchio

2 vetvičky rozmarínu

80 g masla

2 strúčiky cesnaku

2 PL olivového oleja

soľ

čierne korenie

parmezán


Na panvicu nalejeme olivový olej, pridáme maslo, nadrobno nasekaný cesnak, rozmarín a krátko popražíme. Pridame nakrájanú čakanku, ochutíme soľou a čiernym korením. Potom pridáme uvarené farfalle, plátky prosciutta a spolu zľahka premiešame. Pred podávaním posypeme parmezánom.

Náš tip: Farfallini je označenie pre menšie motýliky, farfallone sú zasa tvarovo väčšie cestoviny.

Text: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu