Recept: Tagliatelle s gorgonzolou a špenátom
Vyskúšajte tagliatelle - široké rezance, so syrom a špenátom.
Recept pre päť osôb
500 g tagliatelle (dlhé ploché rezance, široké od 0,7 cm do 4 cm)
250 g gorgonzoly
100 ml smotany
100 g mladého špenátu
hrsť vlašských orechov
soľ
čierne korenie
parmezán
Na panvicu nalejeme smotanu, pridáme gorgonzolu a na slabom ohni varíme asi 5 minút. Potom pridáme uvarené cestoviny, ochutíme soľou a čiernym korením. Pred podávaním posypeme lístkami mladého špenátu, orechmi a strúhaným parmezánom.
Náš tip: Parmezán strúhame zľahka na jemnom strúhadle, len chvíľku pred použitím. Ak ho nastrúhame zbytočne viac, oschne. Parmezán uchovávame v chladničke, tesne zabalený do priesvitnej fólie. Nikdy ho nedávame do mrazničky, zničili by sme ho.
Text: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu